Web Analytics
Naslovne strane za subotu, 10. jun 2023. godine - BetaRS

Naslovne strane za subotu, 10. jun 2023. godine

Društvo | 10.06.2023 | access_time 10:15
 Naslovne strane za subotu, 10. jun 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 10. jun pišu o šestom po redu protestu "Srbija protiv nasilja" koji je održan u Beogradu, o dešavanjima na severu Kosova i o drugim temama.

ALO - Ministar finansija Siniša Mali objašnjava "Kako do pomoći za decu od 10.000 dinara". "Preskupo letovanje, turističke agencije pred krahom", piše list.

BLIC - List piše o protestu "Srbija protiv nasilja" koji je u petak održan u Beogradu "Novi protest opozicije ispred Skupštine Srbije". Povodom najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će neke kategorije građana dobiti pomoć države, kao i povišice plata i penzija. "Detaljan kalendar: Ko, kad i koliko novca dobija od države".

VEČERNJE NOVOSTI - O mestima na fakultetima za studente koji godinu upisuju na budžetu: "Država plaća 23.000 za brucoša".

DANAS - Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić govori o građanskim protestima: "Tektonske promene na političkoj sceni". List piše o stavovima stranaka opozicije prema pozivu predsednika Srbije na razgovor o prevremenim izborima "Opozicija neće na Vučićevo kanabe".

INFORMER - List prenosi izjavu ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila: "Kurti je problem, moramo da ga se rešimo". "Nećemo dijalog sa Vučićem, srušićemo ga na ulici", o protestima "Srbija protiv nasilja".

KURIR - Pod naslovom "Bezobrazluk", list piše o izvršiteljima koji masovno ne dostavljaju sudska rešenja da bi "uzeli više para". O najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića: "Isplata po 10.000 dinara za decu počinje 25. septembra".

NOVA - O protestu "Srbija protiv nasilja" koji je u petak održan u Beogradu "Pozdrav slobodnoj Srbiji". Intervju s piscem Svetislavom Basarom "Ne očekujte da ću vam reći da su Vučić i ekipa najveći kriminalci".

POLITIKA - "Kurti još ignoriše zahteve SAD i EU", o protestima Srba na severu Kosova. O protestu "Srbija protiv nasilja" u Beogradu: "Govori ispred skupštine, pa šetnja do vlade".

SRPSKI TELEGRAF - "Putinov spisak za odstrel", o ratu u Ukrajini i navodnom spisku ruskog predsednika. O bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu u tekstu "Podignuta optužnica protiv Trampa, preti mu 76 godina robije".

Teme