Web Analytics
U Teatru Levo jubilarnim izvođenjem obeleženo deset godina od premijere predstave Lari Tompson - BetaRS

U Teatru Levo jubilarnim izvođenjem obeleženo deset godina od premijere predstave Lari Tompson

Pozorište | 12.06.2023 | access_time 09:00
U Teatru Levo jubilarnim izvođenjem obeleženo deset godina od premijere predstave Lari Tompson
FOTO: Teatar Levo

Predstava Lari Tompson, rađena po tekstu Dušana Kovačevića, a u izvođenju ansambla Teatra Levo, proslavila je svoju desetogodišnjicu jubilarnim igranjem u tom beogradskom pozorištu, saopšteno je danas.

Gledalište kamerne scene Teatra levo bilo je puno, nekoliko desetina gledalaca došlo je da podrži amaterske glumce i proslavi jubilej.

Parafrazirajući autora komada, predstava traži od gledalaca da se zapitaju šta bi bilo kada bi jedne noći jedan glumac koji treba da igra predstavu, odlučio da, zbog zgađenosti nad samim sobom i društvom u kome živi, sebi prekrati muke.

Šta bi se stvarno dogodilo kad bi se stvarno dogodilo da se jedne večeri u jednom pozorištu ne bi odigrala predstava, koja bi trebalo da se odigra?

Ovo je priča o ljudima koji nisu živi, već samo imaju osobine živih ljudi, viđaju se svaki dan po ulicama, parkovima, u pozorištima, na poslu, samo su prividno živi i živeći tako svoje prividne živote suočavaju se sa istinom: il smo kod nas, il nas nema.

Umetnička direktorka Teatra Levo Anika Lehki zahvalila se gledaocima, prijateljima i glumcima na uspešno obeleženom jubileju i izrazila nadu u ponovno viđanje na proslavi 20 godina.

"Predstava Lari Tompson je priča o glumcu i priča o svakom od nas koji, uprkos svemu, trajemo, igramo hiljadu tuđih života i nakon svake predstave imamo prelom duše", navela je Lehki u saopštenju.

Teme