Web Analytics
Interaktivna panda-zona na međunarodnom sajmu knjiga u Dohi - BetaRS

Interaktivna panda-zona na međunarodnom sajmu knjiga u Dohi

Kultura | 13.06.2023 | access_time 11:50
Interaktivna panda-zona na međunarodnom sajmu knjiga u Dohi
FOTO: Xinhua/Wang Qiang

Interaktivna zona sa temom pande postavljena u okviru 32. Međunarodnog sajma knjiga u Dohi u Izložbenom i kongresnom centru u Dohi privukla je mnoštvo posetilaca, posebno porodice sa decom.

"Naš objekat je prvenstveno dizajniran za porodice sa malom decom. Zbog toga smo organizovali aktivnosti slikanja i multimedijalna interaktivna iskustva kako bismo im pomogli da uče o pandama", rekao je za Sinhuu jedan od zaposlenih u interaktivnoj zoni, koji se predstavio samo kao Avad.

Kako piše Sinhua, dve džinovske pande, trogodišnja ženka Si Hai i četvorogodišnji mužjak Đing Đing, stigle su u Dohu u oktobru prošle godine u okviru prvog programa saradnje Kine i regiona Bliskog istoka. Rođene u bazi za pande u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sečuan, dve pande sada žive u Pandinoj kući u parku Al Khor, 35 km udaljenom od glavnog grada Katara.

Roditelj koji je doveo svoje trogodišnje dete u interaktivnu zonu sa temom pande, izrazio je iznenađenje zbog uspostavljanja zone na sajmu knjiga.

"Nisam očekivao da će sajam knjiga imati takav prostor. Savršen je za malu decu. Planiramo da posetimo Panda kuću da bismo lično videli džinovske pande ovog vikenda", rekao je otac koji se predstavio kao Said.

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Dohi, koji traje do 21. juna, učestvuje ukupno 500 izdavača iz oko 37 zemalja, navodi državna novinska agencija Katara.

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama