Web Analytics
Kina ulaže 7,3 milijarde juana u programe pomoći u radu 2023 - BetaRS

Kina ulaže 7,3 milijarde juana u programe pomoći u radu 2023

Svet | 13.06.2023 | access_time 12:00
Kina ulaže 7,3 milijarde juana u programe pomoći u radu 2023
FOTO: Xinhua/Tao Liang

Kina je ove godine uložila 7,3 milijarde juana (oko 1,03 milijarde američkih dolara) za podršku programima koji obezbeđuju posao ljudima kojima je potreban kao oblik pomoći, saopštila je 12. juna Nacionalna komisija za razvoj i reforme.

Investicija, koja je zajednički objavljena sa Ministarstvom finansija, činila je više od 90 odsto planiranog obima investicija za 2023. godinu. Koristiće se za podršku više od 2.000 malih i srednjih projekata ruralne infrastrukture u više od 20 regiona u centralnoj i zapadnoj Kini, piše Sinhua.

Programi za pomoć u radu su usmereni na ljude u nevolji, posebno na stanovnike sela koji su izvučeni iz siromaštva, ugrožene pojedince sklone da se vrate u siromaštvo i radnike migrante koji se vraćaju u svoja rodna mesta. Programi su osmišljeni da im pomognu da nađu posao kod kuće, saopštila je komisija.

Nakon realizacije projekta, procenjuje se da će biti isplaćeno više od dve milijarde juana kao naknade za rad, što će naterati više od 200.000 ljudi u nevolji da učestvuju u građevinskim projektima i povećati njihov prosečni prihod za oko 10.000 juana.

Komisija će u najkraćem roku objaviti preostale investicione planove programa za olakšanje rada za ovu godinu, podstaći i usmeriti relevantne pokrajinske regione da ubrzaju izgradnju projekata i obezbede plaćanje rada.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Tenis

Zelena Srbija

Hronika

Scena