Web Analytics
Manifestacije u okviru EU nedelje mogućnosti od 21. do 26. juna u Beogradu, Nišu i Novom Sadu - BetaRS

Manifestacije u okviru EU nedelje mogućnosti od 21. do 26. juna u Beogradu, Nišu i Novom Sadu

Društvo | 13.06.2023 | access_time 14:35
Manifestacije u okviru EU nedelje mogućnosti od 21. do 26. juna u Beogradu, Nišu i Novom Sadu
FOTO: YouTube/PrintScreen

Tokom EU nedelje mogućnosti od 21. do 26. juna biće održano nekoliko manifestacija u Beogradu, Nišu i Novom Sadu u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji i vlade.

Tokom pet dana, biće održano više od 120 informativnih sesija i panela, a zainteresovani će moći da saznaju kako da konkurišu za programe, projekte i fondove EU.

U Beogradskoj MTS dvorani, niškom hotelu "Tami" i na Novosadskom sajmu biće predstavljene brojne mogućnosti za preduzetnike, privrednike, poljoprivrednike, studente, učenike, nastavnike, inovatore, institucije, lokalne samouprave, medije, udruženja građana i druge organizacije.

Ambasador EU u Srbiji Emanuele Žofre izjavio je da dok je Srbija na putu da postane država članica, Evropska unija već otvara mnoge mogućnosti Srbiji, njenim građanima i privredi kroz bezvizni režim, povoljan trgovinski i investicioni ambijent, i kroz mnoge finansijske programe i projekte.

"Srbija je zemlja vrednih i kreativnih ljudi i biznisa, a EU im pomaže da ostvare svoj potencijal" izjavio je on.
Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević izjavila je da je Nedelja mogućnosti "kruna dugogodišnjeg partnerstva Srbije i Evropske unije".

"Tokom pet dana intenzivnog programa, građani Beograda, Niša i Novog Sada moći će da se mnogo konkretnije upoznaju s tim kako i pod kojim uslovima mogu da učestvuju u mnogobrojnim programima i projektima EU koji su otvoreni za Srbiju", rekla je ona.

Brojni sagovornici analiziraće teme iz oblasti ekonomije i pružiti konkretne informacije u vezi sa fondovima iz različitih oblasti kao što su biznis, inovacije, obrazovanje, kultura i drugi segmenti saradnje.

Program Evropske nedelje mogućnosti tematski je određen po danima pa će se u Beogradu o ekonomiji razgovarati 21. juna, o obrazovanju 22. a o kulturi, medijima i civilnom društvu 23. juna.

O poljoprivredi će se razgovarati 24. juna u Novom Sadu a lokalnom razvoju, energetici, zelenoj tranziciji i prekograničnoj saradnji 26. juna u Nišu. Zainteresovani će moći da prate dešavanja onlajn, da postavljaju pitanja i dobijaju odgovore u realnom vremenu na vebsajtu eumogucnosti.rs.

Teme