Web Analytics
DS: Slavica Đukić Dejanović ima veliko životno iskustvo, ali nije dobar predlog za ministra prosvete - BetaRS

DS: Slavica Đukić Dejanović ima veliko životno iskustvo, ali nije dobar predlog za ministra prosvete

Politika | 14.06.2023 | access_time 10:10
DS: Slavica Đukić Dejanović ima veliko životno iskustvo, ali nije dobar predlog za ministra prosvete
Foto: Nenad Petrović

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je predlog funkcionerke Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavice Đukić Dejanović za novog ministra prosvete loš i da vodi ka daljem urušavanju obrazovanja.

"Slavica Đukić Dejanović jeste bila profesor Univerziteta, ima veliko životno iskustvo, ali je već nekoliko godina u penziji i nema iskustvo u radu u osnovnoj ili srednjoj školi, pa samim tim i nije adekvatno rešenje za poziciju ministra prosvete, i nije realno očekivati da će ona rešiti bilo koji od nagomilanih problema u obrazovanju", navodi se u saopštenju.

DS smatra da je predlog Đukić Dejanović za ministra "iznuđeno rešenje", uz ocenu da niko od mlađih socijalista nije želeo da preuzme tu funkciju zbog mogućnosti da trenutna Vlada Srbije neće trajati još dugo.

DS je dodala da Đukić Dejanović ipak može svojim velikim profesionalnim iskustvom da bude od pomoći Vladi Srbije, ali ne na mestu ministra prosvete.

"Jedan tako iskusni psihijatar mogao bi da pomogne u prevenciji nasilja i agresije, kroz stručni rad sa uzročnicima povećanog nasilja u Srbiji, među kojima su i mnogobrojni nosioci vlasti i vlasnici medija bliskih vlasti", dodaje se u saopštenju.

Teme