Web Analytics
Konkurs UNDP-a za sufinansiranje mera zaštite vazduha - BetaRS

Konkurs UNDP-a za sufinansiranje mera zaštite vazduha

Životna sredina | 16.06.2023 | access_time 16:15
Konkurs UNDP-a za sufinansiranje mera zaštite vazduha
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) je u okviru projekta "EU za Zelenu agendu u Srbiji" objavio Јavni poziv za podršku sprovođenju konkretnih mera zaštite vazduha u jedinicama lokalne samouprave.

Implementacija mera u okviru ovog poziva treba da doprinese i realizaciji nacionalnog Programa zaštite vazduha za period 2022-2030 koji je Srbija usvojila u decembru 2022. godine.

Jedinice lokalne samouprave koje su planskim dokumentima definisale mere unapređenja kvaliteta vazduha imaju mogućnost da konkurišu za sredstva za sufinansiranje jedne odabrane mere u visini do najviše 50 odsto ukupne vrednosti njene primene.

Za mere izabrane u okviru ovog poziva, biće obezbeđeno sufinansiranje u iznosu od 20.000 do 40.000 dolara za projekte malog obima i od 40.000 do 80.000 dolara za projekte velikog obima.

Ostatak sredstava od najmanje 50 odsto jedinica lokalne samouprave obezbeđuje iz svog budžeta ili drugih izvora finansiranja.

Prijavu je potrebno podneti najkasnije do 3. jula putem onlajn platforme, a detaljne informacije o konkursu se mogu naći na sajtu EU za Zelenu agendu u Srbiji.

Ovaj javni poziv objavljen je u okviru projekta "EU za Zelenu agendu u Srbiji", koji, uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom (EIB), uz dodatna finansijska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije.


Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina