Web Analytics
Jovanović Ćuta: Vučić ne mora da osniva kvazi pokret, evo narodnog pokreta na ulicama - BetaRS

Jovanović Ćuta: Vučić ne mora da osniva kvazi pokret, evo narodnog pokreta na ulicama

Politika | Izvor: Beta | 17.06.2023 | access_time 20:20
Jovanović Ćuta: Vučić ne mora da osniva kvazi pokret, evo narodnog pokreta na ulicama
Lider pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne mora da osniva svoj "Narodni pokret", jer je takav pokret već na ulicama Beograda.

"Evo ga pokret ovde. Ne treba Vučić da pravi svoj kvazi pokret. Evo ga nastaje u zadnjih mesec dana, evo ga na ulicama", rekao je Jovanović agenciji Beta na protestu "Srbija protiv nasilja".

Jovanović je rekao da je današnji skup najavljen kao protest upozorenja, a da nakon toga dolazi "ono što se dogodilo i sa Rio Tintom" - od blokada saobraćajnica do građanske neposlušnosti.

"Znaće se uskoro. Nema sad puno izbora više, zna se šta se dalje radi. Nećeš da slušaš, nećeš da menjaš keramičara, nećeš Zekić, nećeš ništa... Pošto nećeš ništa, imaćeš svašta", poručio je Jovanović.

Ocenio je da se trenutna situacija u državi može menjati samo ukoliko svi budu radili zajedno - "od čobanina do akademika".

"Samo zajedno možemo da očistimo ovaj gnoj i otrov koji se razliva već dest godina po svima nama. Samo zajedno. Ovo više nije posao samo za političke stranke", rekao je Jovanović.

Teme