Web Analytics
Narodna stranka Subotica: Vlast ne preduzima adekvatne mere da zaustavi nasilje medju migrantima - BetaRS

Narodna stranka Subotica: Vlast ne preduzima adekvatne mere da zaustavi nasilje medju migrantima

Vojvodina | 19.06.2023 | access_time 13:00
Narodna stranka Subotica: Vlast ne preduzima adekvatne mere da zaustavi nasilje medju migrantima
Foto: Dragan Gojic
Gradski odbor Narodne stranke u Subotici izrazio je danas "duboko razočaranje i nezadovoljstvo" neadekvatnim odgovorom vlasti na poslednju bezbednosnu pretnju, odnosno novi oružani sukob krijumčarskih grupa na severu Srbije.

"Građani Subotice ne samo da se ne osećaju bezbedno u svom gradu, već su prinuđeni da žive u strahu od nasilja koje se širi među migrantima", navodi se u saopštenju ove stranke.

Narodna stranka je ponovo upitala, "odakle migrantima oružje".

Naglasili su i da nije prihvatljivo da se migranti koriste kao pioni u političkim igrama i da se njihova prisutnost zloupotrebljava kako bi se ispunile kvote u okviru EU.

"Umesto da se prioritet stavi na zaštitu i sigurnost gradjana, vlast pokazuje ravnodušnost prema njihovim strahovima i bezbednosti i uvek reaguje nakon što se incident dogodi", ocenili su iz te stranke.

Oni su podsetili na oružani sukob koji se dogodio u julu prošle godine u naselju "Makova sedmica" u Subotici, a da je godinu dana kasnije ponovljena slična priča.

"Očigledno je da vlast nije izvukla pouke iz prošlosti i da ne preduzima adekvatne mere da zaustavi nasilje među migrantima. Zar moramo da čekamo da neko od naših sugrađana postane žrtva da bi se ovaj problem shvatio ozbiljno", dodali su u saopštenju.

Ostale fotograf

Teme