Web Analytics
Šapić: Danas usvajanje prvog rebalansa budžeta, u septembru verovatno drugo - BetaRS

Šapić: Danas usvajanje prvog rebalansa budžeta, u septembru verovatno drugo

Politika | 20.06.2023 | access_time 10:50
Šapić: Danas usvajanje prvog rebalansa budžeta, u septembru verovatno drugo
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će danas na sednici skupštine grada biti usvojen prvi rebalans budžeta, i da će verovatno drugi uslediti u septembru, kako bi se što bolje iskoristila obezbeđena novčana sredstva.

"Tako postupaju velike i uspešne kompanije, rade više preseka tokom godine kako bi bile efikasnije", rekao je Šapić na konferenciji za novinare u zgradi Narodne skupštine gde će biti održana sednica gradske skupštine, neposredno pre početka zasedanja.

On je precizirao da su rebalansom budžeta predviđena sredstva za dve nove stavke u okviru socijalnih mera.





Kako je naveo, na jesen će predškolska deca imati besplatno učenje engleskog jezika, a u svim prostorijama gde borave deca u vrtićima, osnovnim i srednjim školama biće postavljeni prečišćivači vazduha.

Šapić je rekao da je to bila i inicijativa pokreta Ne davimo Beograd, od pre nešto više od godinu dana.

"Sve ide svojim tokom. Puno je urađeno, vidi se to i na ulicama kako se odvijaju radovi", kazao je Šapić govoreći o dosadašnjim rezultatima njegovog jednogodišnjeg rada na funkciji gradonačelnika Beograda.

On je rekao da se ponašao odgovorno i da nije odustao ni od jedne stvari koju je najavio od izbora za gradonačelnika, "niti će odustati".

Prema njegovim rečima, čitav sistem javnog prevoza biće zaokružen i daleko bolji od prethodnog.

"Još nisam bio ni postavljen za gradonačelnika a krenule su najave o novim izborima, pa vidite kako je raditi u toj atmosferi", rekao je Šapić.

Govoreći o kritičarima njegove vlasti, Šapić je rekao da bi takvi i "kada bi videli da hoda po vodi rekli da on u stvari ne ume da pliva".

Na pitanje da li će sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem obići naselje Junkovac u opštini Lazarevac koje je pogođeno poplavama, on je odgovorio da sa Vesićem "sigurno neće ništa obići".

Dodao je da će obići Junkovac sa predsednikom opštine Lazarevac, ali bez kamera.

Teme