Web Analytics
POКS: Vlast nije odustala od privatizacije nacionalnih parkova i javnih preduzeća - BetaRS

POКS: Vlast nije odustala od privatizacije nacionalnih parkova i javnih preduzeća

Politika | 20.06.2023 | access_time 12:10
 POКS: Vlast nije odustala od privatizacije nacionalnih parkova i javnih preduzeća
Foto: Amir Hamzagic

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) saopštio je danas da je otvaranje javne rasprave o izmenama Zakona o upravljanju državnim privrednim društvima siguran znak namere vlasti da sporni zakon usvoji već na jesen.

Predsednik POКS-a Vojislav Mihailovi ocenio je u pisanoj izjavi da ne postoji drugi razlog za pretvaranje javnih preduzeća u akcionarska društva nego stavljanje njihovih akcija na berzu i delimične ili potpune privatizacije.

"Time bi privatne vlasnike dobili nacionalni parkovi Кopaonik, Tara, Fruška gora, 'Srbija šume', 'Putevi Srbije' i brojna druga javna preduzeća. Srbija bi, praktično, ostala bez imovine i potpuno svejedno bi bilo ko njome vlada, jer ne bi imao čime da upravlja. To se ne sme dozvoliti", rekao je Mihailović.

Mihailović, koji je i potpredsednik Skupštine Srbije, rekao je da "vladajuća stranka vidi da se njihov kraj bliži i zato hoće da nastavlja da upravlja Srbijom rasprodajući njenu imovinu svojim bliskim ljudima".

"Zbog toga nije čudno što Vlada Srbije predlaže stavljanje na berzu sve imovine Srbije. Nipošto ne smemo dozvoliti odlazećoj vlasti da rasproda Srbiju. Prođe li ovaj zakon, Srbija će kao država postojati samo na papiru", dodao je Mihailović.

Teme