Web Analytics
Živopisni autoput u Sinđiangu ponovo otvoren posle sezonske pauze - BetaRS

Živopisni autoput u Sinđiangu ponovo otvoren posle sezonske pauze

Ekonomija | 20.06.2023 | access_time 12:10
Živopisni autoput u Sinđiangu ponovo otvoren posle sezonske pauze
FOTO: Xinhua/Gao Han

Autoput Dousu u severozapadnoj Kini, jedan od najpopularnijih puteva u zemlji zbog svoje jedinstvene lepote, ponovo je otvoren za turiste nakon sezonskog zatvaranja, piše Sinhua.

Autoput dug 561 km povezuje Dusanzu u severnom delu autonomne oblasti Sinđiang Ujgur i Gradsku kuću na jugu, prolazeći kroz različite tipove pejzaža, uključujući kanjone, glečere, jezera i pašnjake.

Zbog prirodnih faktora kao što su sneg i led, autoput je otvoren samo od juna do oktobra svake godine i privlači turiste koji voze bicikle.

"Verujem da će predeli oko autoputa koje vidim sopstvenim očima biti upečatljiviji od bilo koje fotografije koju sam video na WeChat Moments-u (platforma koja omogućava korisnicima da dele slike i tekstove)", rekao je Siao Guisiang, turista iz provincije Hunan u centralnoj Kini.

Prema podacima Regionalnog odeljenja za kulturu i turizam Sinđijanga, vlasti će zajedno raditi duž autoputa i osigurati da turisti uživaju u prijatnom i bezbednom putovanju.

Sinđiang ove godine beleži oporavak turizma. Tokom prvomajskih praznika koji su trajali od 29. aprila do 3. maja ostvareno je više od osam miliona turističkih putovanja, što je za 140,81% više u odnosu na prethodnu godinu.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT