Web Analytics
Kancelarija: Hapšenje Srbina iz okoline Gračanice brutalna demonstracija sile Kurtijevog režima - BetaRS

Kancelarija: Hapšenje Srbina iz okoline Gračanice brutalna demonstracija sile Kurtijevog režima

Politika | 21.06.2023 | access_time 14:10
Kancelarija: Hapšenje Srbina iz okoline Gračanice brutalna demonstracija sile Kurtijevog režima
FOTO: BETA/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ocenila je danas da je hapšenje Dragiše Milenkovića iz okoline Gračanice, po optužbi za navodne ratne zločine, "brutalna demonstracija sile i nepravde od strane antisrpskog režima Aljbina Kurtija u Prištini".

Milenković (51) je uhapšen ranije danas u selu Kišnica a kako su za medije izjavili članovi njegove porodice, osumnjičen je za "maltretiranje" Albanaca dok je bio čuvar zatvora u Lipljanu.

U saopštenju je navedeno da je "Dragiša uzoran otac, suprug i sin", te da je "odvede iz porodičnog doma naočigled supruge kojoj je zbog toga pozlilo".

Ta kancelarija je dodala i da Milenković ima troje dece i da, kako svedoče njegove komšije, "nikada zemlju na kojoj živi nije prodao".

On je uhapšen u sklopu Kurtijevog plana odmazde nad Srbima, kojima iz dana u dan zagorčava život ne bi li ih naterao da napuste svoja vekovna ognjišta", piše u saopštenju.

Kancelarija je najavila da će Milenkoviću "odmah" obezbediti advokata i svaki drugi vid podrške, "kako bi dokazao svoju nevinost i kako bi antisrpski potezi Kurtija bili razobličeni".

I Srpska lista je osudila to hapšenje, te kritikovala medjunarodnu zajednicu zbog nereagovanja.

Ta lista je u saopštenju navela i da, uprkos i tom hapšenju, neće prestati da se bori za prava Srba, te zatražila ponovo pustanje na slobodu svih uhapšenih.

Advokat Vasić: Ne zna se zbog čega je uhapšen Milenković

Advokat Dejan Vasić izjavio je da se još uvek ne zna zbog čega je danas u Gračanici uhapšen Dragiša Milenković (51).

Vasić je agenciji Beta kazao da će Milenković biti saslušan danas u Prištini, u poslepodnevnim časovima.

"Milenković je s porodicom živeo u Kišnici. Ne znam zbog čega je uhapšen, ali ne verujem da je u pitanju ratni zločin. Upravo sam krenuo da ga posetim u pritvoru", rekao je advokat.

Mediji su jutros izvestili da su kosovski policajci uhapsili Milenkovića u Gračanaci, zbog navodnog ratnog zločina.

Ispred porodične kuće Milenkovića, nakon hapšenja, okupile su se uznemirene komšije i meštani, koji su za 14 časova zakazali protestni skup ispred policijske stanice u Gračanici.

Teme