Web Analytics
Kreni - Promeni: Čak 44 odsto građana protiv rijalitija, 53 odsto protiv iskopavanja litijuma - BetaRS

Kreni - Promeni: Čak 44 odsto građana protiv rijalitija, 53 odsto protiv iskopavanja litijuma

Politika | 22.06.2023 | access_time 21:30
Kreni - Promeni: Čak 44 odsto građana protiv rijalitija, 53 odsto protiv iskopavanja litijuma
Foto: Medija centar
Pokret Kreni - Promeni naveo je danas podatke da je blizu 44 odsto građana Srbije  za ukidanje rijaliti programa na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, dok je blizu 53 odsto građana protiv iskopavanja litijuma. 

"Angažovali smo agenciju za istraživanje javnog mnjenja kako bi videli mišljenje građana o rijalitiju i Rio Tintu. Istraživanja jasno pokazuju da većina građana Srbije jeste protiv postojećeg promovisanja rijaliti programa i da je protiv iskopavanja litijuma i bora", rekao je u saopštenju direktor kampanje Kreni - Promeni Savo Manojlović.

Prema rezultatima istraživanja na pitanje "Da li treba ukinuti sve rijaliti programe na televizijama sa nacionalnom frekvencijom" 43,6 odsto ispitanika je odgovorilo sa "Da", 28,1 odsto je bilo za to da rijalitije ne treba ukinuti, ali da njihov sadržaj trebalo bi strože kontrolisati, 20 odsto smatra da ne treba ukidati Rijaliti programe a 7,9 odsto je izjavilo da nema stav.

Što se tiče istraživanja vezanog za iskopavanje bora i litijuma, 52,8 odsto ispitanika je reklo da je protiv takvih iskopavanja, dok 27,9 odsto smatra da treba eksploatisati litijum i bor, dok 10,4 smatra da bi iskopavanje moglo da se vrši samo ako bi se poštovali ekološki standardi, dok 8,9 odsto ispitanika nema stav povodom ove teme.

Teme