Web Analytics
Mojsilović: Zatražio sam od komandanta Kfor da preduzmu hitne mere na zaštiti Srba na Kosovu - BetaRS

Mojsilović: Zatražio sam od komandanta Kfor da preduzmu hitne mere na zaštiti Srba na Kosovu

Politika | 23.06.2023 | access_time 16:30
Mojsilović: Zatražio sam od komandanta Kfor da preduzmu hitne mere na zaštiti Srba na Kosovu
Foto: Milos Miskov
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Milan Mojsilović izjavio je danas da je od komandanta Kfor zatražio da pripadnici te misije preduzmu "hitne mere" na zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji.

Mojsilović je u vanrednom obraćanju medijima povodom povodom poslednjih hapšenja na Kosovu i Metohiji rekao da je srpski narod u pokrajini "izložen strašnom pogromu od strane režima Aljbina Kurtija".

"Srbi su svakodnevno meta Kurtijevog režima a njihova jedina krivica je što imaju srpska imena i prezimena i što ne žele da napuste svoja ognjišta. Teror koji nad njima sprovodi Kurtijev režima više ni fizički ne može da se podnese", rekao je Mojsilović u Beogradu.

Kazao je da će Vojska Srbije (VS), u skladu sa Ustavom Srbije i Poveljom UN, "ako dobije naređenje vrhovnog komandanta, sve svoje zadatke u odnosu na ukupnu bezbednosnu situaciju ispuniti u potpunosti".

"Vojska Srbije ispunjavala je i ispunjava sve obaveze iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova a danas je jasno da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje", dodao je Mojsilović.

Teme