Web Analytics
Ministarstvo odbrane: Komandno-štabna vežba snaga Vojske Srbije za sajber odbranu - BetaRS

Ministarstvo odbrane: Komandno-štabna vežba snaga Vojske Srbije za sajber odbranu

Društvo | 23.06.2023 | access_time 21:25
Ministarstvo odbrane: Komandno-štabna vežba snaga Vojske Srbije za sajber odbranu
Foto: Damir Banda
U organizaciji Uprave za telekomunikacije i informatiku (J-6) Generalštaba Vojske Srbije, u Gornjem Milanovcu je realizovana komandno-štabna vežba snaga za odbranu telekomunikaciono-informatičkog sistema od pretnji iz sajber prostora, saopšteno je danas.

Ministarstvo odbrane u saopštenju navodi da je "vežba imala za cilj identifikaciju pretnji iz sajber prostora, razmenu informacija sa snagama za sajber odbranu na nacionalnom nivou, izradu i proveru procedura za reagovanje na računarske incidente i izgradnju kapaciteta za sajber odbranu u Srbiji".

Osim pripadnika informatičke službe Vojske Srbije, na vežbi su učestvovali i predstavnici privatnog i javnog sektora i akademske zajednice koji obavljaju poslove u oblasti informacione bezbednosti.

"U skladu sa planiranim konceptom vežbe, učesnici su na zatvorenoj računarskoj mreži uvežbavali ofanzivna i defanzivna dejstva, odgovor na bezbednosne incidente u sajber prostoru, prijem i obradu informacija i forenzičku analizu sajber dejstava", navodi se u saopštenju.

Teme