Web Analytics
Radovanović: Policija je imala pravo da pretrese stan ubice iz Mladenovca i pre zločina - BetaRS

Radovanović: Policija je imala pravo da pretrese stan ubice iz Mladenovca i pre zločina

Politika | 27.06.2023 | access_time 15:45
Radovanović: Policija je imala pravo da pretrese stan ubice iz Mladenovca i pre zločina
Foto: Beta/Miloš Miškov
Poslanica Narodne stranke Slavica Radovanović izjavila je danas da je policija po važećem Zakoniku o krivičnom postupku imala pravo da "bez naredbe" pretrese stan i prostorije koje je koristio masovni ubica iz Mladenovca i pre nego što je počinio zločin.


"Policija po važećem Zakoniku o krivičnom postupku može izuzetno bez naredbe ući u stan i druge prostorije i bez prisustva svedoka preduzeti pretresanje stana i drugih lica i prostorija radi otklanjanja neposredne i ozbiljne opasnosti za ljude i imovinu", rekla je Slavica Radovanović na sednici Skupštine Srbije.


"Da ste to primenili u slučaju masovnog ubice iz Mladenovca, ne bismo imali situaciju da čovek ima onoliko oružje i da ide i da 'prangija' po selu i radi šta hoće", rekla je Slavica Radovanović ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.


Ona je objasnila da je po Zakoniku o krivičnom postupku trebalo da svi policajci koji rade u zajednici napišu informaciju i da ekipa, možda čak i Žandarmerije, bez ikakve naredbe i naloga uđe u stan.

Teme