Web Analytics
Festival u čast Dunava - BetaRS

Festival u čast Dunava

Životna sredina | Izvor: Beta | 29.06.2023 | access_time 14:45
Festival u čast Dunava
Povodom Međunarodnog dana Dunava koji se obeležava u 14 evropskih podunavskih zemalja, u Domu kulture Silosi u Beogradu 1. jula biće održan festival "Dunav, nit koja sve spaja".

Festival organizuje modni brend Prijatelji Dunava (Friends of the Danube) u sklopu projekta Ušče u Dunav (Danube confluence) uz podršku Baden Virtenberg fondacije i Doma kulture Silosi Beograd.

Na festivalu će biti održana panel diskusija "Evropska strategija za Dunavski region i njen značaj za biznis, mlade i očuvanje životne sredine".

"Na panelu želimo da istražimo modele saradnje između državnog, poslovnog i civilnog sektora i načine na koje bismo osnažili mlade ljude da se uključe u aktivnosti vezane za Dunav", rekao je osnivač modnog brenda Prijatelji Dunava i organizator festivala Srđan Stanković.

Na panelu će učestvovati ekonomski ataše Ambasade Slovenije u Srbiji Dejan Vladić, direktor korporativnih poslova Hajnekena Srbija Dragan Lupšić, direktor EXIT Fondacije Ivan Petrović i predstavnik Biološko-istraživačkog društva "Josif Pančić" Uroš Ćirković.

Posetioci festivala moći će da uživaju i u muzičkom programu i kulinarskim specijalitetima, ali i da učestvuju u interaktivnim radionicama organizacija koje se bave očuvanjem životne sredine.

Festival počinje u 16.00 a ulaz je slobodan.

Međunarodni dan Dunava obeležava se 29. juna.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina