Web Analytics
Novi optimizam: Najavljena javna rasprava u slučaju zrenjaniske profesorke Senke Jankov - BetaRS

Novi optimizam: Najavljena javna rasprava u slučaju zrenjaniske profesorke Senke Jankov

Društvo | 03.07.2023 | access_time 12:30
Novi optimizam: Najavljena javna rasprava u slučaju zrenjaniske profesorke Senke Jankov
Foto: Ljiljana Stupar
Pokret "Novi optimizam" je saopštio da je "nakon odugovlačenja rešavanja slučaja suspendovane profesorke sociologije iz Zrenjanina Senke Jankov, zbog njenog učešća u protestu protiv nasilja", za sutra, 4. jula, zakazana rasprava u disciplinskom postupku.

U današnjem saopštenju se podseća da je Jankov 24. maja optužena da je "prekršila član 113. Zakona o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja, kojim se zabranjuje stranačko delovanje u prostorijama ustanove, time što je u svoju Gugl učionicu postavila plakat 'Zrenjanin protiv nasilja' ".

"Javna raprava ovim povodom je zakazana za 4. jul u 11.00 sati, u kancelariji direktora škole. To će biti prva prilika od pokretanja procesa da profesorka javno iznese svoje argumente i svoju odbranu", navodi se u saopštenju.

Novi optimizam je upozorio da je "suspenzija profesorke Jankov svojevrstan politički progon", zbog njenog učešća na protestima "Srbija protiv nasilja", i pozvao nadležne iz Zrenjaninske gimnazije "da ponište odluku o suspenziji i Senku Jankov vrate na posao".

Teme