Web Analytics
Jetel najvio nastavak investiranja u uslugu Hipernet - BetaRS

Jetel najvio nastavak investiranja u uslugu Hipernet

Ekonomija | Izvor: Beta | 07.07.2023 | access_time 12:55
Jetel najvio nastavak investiranja u uslugu Hipernet
Kompanija "Jetel" (Yettel) najvila je danas da će nastaviti da investira u svoju uslugu Hipernet, pre svega kroz ulaganje u stručnost ljudi koji se Hipernetom bave i na najbolji način razumeju potrebe korisnika.

"Nakon dugog niza godina učešća na tržištu moblinih usluga, naša kompanija je smatrala da je naredni logičan potez ulazak na tržište fiksnih usluga, tim pre što mislimo da to tržište pokazuje znake ekspanzije i da postoji prostor da se pojedini postojeći tržišni standardi urade na bolji način i da se time dođe do određenog tržišnog udela", kazao je menadžer Segmenta fiksnih usluga u kompaniji "Jetel" (Yettel) Slobodan Papak je na Kopaoniku.

Papak je na Kopaoniku, gde je grupi novinara iz Beograda predstavio uslugu Hipernet, naveo da se u prvih 15 meseci od kada su počeli da nude ove usluge, potvrdila pretpostavka da tržište fiksnih usluga ima prostor za ozbiljnu ekspanziju u narednom periodu i da je težnja kompanije da raste brže od konkurenata.

Dodao je i da se od novembra 2021. godine, kada je lansiran Hipernet, "Jetel" najviše bavio TV platformom.

"Gledali dmo da korisnicima ponudimo ono što je u skladu sa njihovim savremenim navikama po ugledu na najveće globalne igrače u distrubiciji medijskih, pre svega video sadržaja poput YouTube, HBO i Netflix", rekao je on.

Ukazao je da je TV platforma organizovana na inovativana način "gde su svi sadržaji tematski sortirani sa osnovnom idejom da svakom korisniku bude na dohvat ruke sadržaj koji je relevantan za njega".

"Uskoro očekujemo da pored aplikacija za set top box, za mobilne uredjaje, za web browser i računar, da se u ponudi nadju aplikacije za pametne televizore, pre svega za Android, Samsung i LG, a tu su neke od funkcionalnosti koje u budućnosti očekujemo na TV platformi kao što su omiljeni kanali", kazao je Papak.

Upitan kakva je trenutno pokrivenost usluge Hipernet na teritoriji Srbije, Papak je rekao da više od trećine domaćinstava u Srbiji pokriveno optičkim internetom.

"To praktično znači da sva veća i mesta srednja veličine imaju odredjenu pokrivenost koja iz meseca u mesec raste", kazao je on.

Kako je istakao, fokus kompanije je i na internet pokrivenosti čitavog domaćinstva.

"Svaki internet koji korisnik dobije kroz Hipernet je samo i uvek optički internet, to obezbedjuje najbolju pouzdanost veze verne brzine, gledali i da kroz dobra tehnička rešenja osiguramo dobru pokrivenost kuće ili stana tako da svi korisnici imaju dobru vezu bez obzira gde se nalaze", istakao je Papak.

On je objasio i da su u pripremama za ulazak na ovo tržište, korisnici naveli da je proces instalacije vrlo bitan faktor za odluku izbora operatora, zbog lega se kompanija potrudila da taj proces bude što više u skladu sa onim što korisnik želi pa on bira i dan i vreme instalacije.

"Naši instalateri obučeni da sa što manje bušenja i postavljanja kablova, stan ostave u onakvom stanju u kakvom su ga zatekli", rekao je Papak.

Teme