Web Analytics
Kompanija Zi Đin pozvala likovne umetnike da učestvuju u koloniji povodom Dana rudara Srbije - BetaRS

Kompanija Zi Đin pozvala likovne umetnike da učestvuju u koloniji povodom Dana rudara Srbije

Ekonomija | Izvor: Beta | 09.07.2023 | access_time 13:45
Kompanija Zi Đin pozvala likovne umetnike da učestvuju u koloniji povodom Dana rudara Srbije
Kompanija Zi Đin pozvala je slikare i ljubitelji slikarstva, profesionalce i amatere, da pokažu umeće na platnu u ambijentu na otvorenom u blizini hotela "Jezero" na Borskom jezeru, u sklopu likovne kolonije "Ziđin Art" koja će biti organizovana povodom Dana rudara Srbije.

Kolonija će biti održana od 17. do 21. jula, a prijava učesnika je otvorena do 12. jula putem i-mejla: protokol@zijinbor.com.

Kompanija je navela da je broj učesnika ograničen na 100, a svi koji se registruju mogu da računaju na besplatan smeštaj i hranu u hotelu "Jezero" dok traje likovna kolonija.

Tehnika rada je slobodna, a teme su podeljene u dve kategorije.

Prva se bavi temama koje se odnose na razvoj rudarske industrije u Boru i Majdanpeku, uključujući rudare, pejzaže rudnika, rudarsku opremu, objekte. Druga kategorija podrazumeva pejzaže Bora i Majdanpeka, karakterističnu arhitekturu, motive iz istorije i kulture, nacionalna obeležja, ekonomski razvoj i dostignuća Bora.

Nagrađeni radovi biće odabrani u kratkom roku kako bi kompanija do kraja jula mogla da objavi imena nagrađenih autora i da od 1. do 10. avgusta u hotelu "Jezero" organizuje izložbu slika.

Na Dan rudara Srbije, 6. avgusta, autorima nagrađenih radova biće uručene novčane nagrade.

Fond za nagrade iznosi 4.100 evra u dinarskoj protivvrednosti, a planirana je dodela prve nagrade u vrednosti od 1.000 evra, zatim dve druge nagrade od po 600 evra, tri treće od po 300 evra i 10 podsticajnih nagrada vrednih 100 evra.

Radovi autora nastali tokom likovne kolonije ostaće u vlasništvu kompanije.

Teme