Web Analytics
Stefanović: Politka vlade je 'ćuti, laži i odlaži' - BetaRS

Stefanović: Politka vlade je 'ćuti, laži i odlaži'

Politika | 10.07.2023 | access_time 16:20
Stefanović: Politka vlade je 'ćuti, laži i odlaži'
 Poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović rekao je u poslepodnevnom delu sednice Skupštine Srbije da njegova poslanička grupa neće glasati ni za ni protiv smene ministra privrede Radeta Baste niti negirati pravo članovima vlade da jedni druge ne razumeju.


Podsetio je da su članovi vladajuće koalicije govorili da je Basta iskusni privrednik, da će biti od koristi, da mu je to što je sportista samo plus, a danas im ne treba i odriču ga se.

Stefanović je rekao da vlada ne postoji, da nema rezultate, da danas ne sme da se suoči sa malinarima, ne može ni jednog poljoprivrednika da pogleda u oči, a šest puta je obećavala obavezan otkup proizvoda.

"Ova vlada je govorila da idemo u korak sa svetom i civilizacijom, a danas smo zemlja u kojoj se guši slovboda medija a podstiče propaganda na nacionalnim frekvencijama", rekao je Stefanović.

Osvrnuo se i na spiskove botova SNS-a  koji su se pojavili na mrežama, kao i na tvrdnje da se njima daje 8,5 miliona evra mesečno narodnih para, da pišu laži o uspesima vlade.

"Kakve veze ima Basta? Vama nije važno da li je sposoban i školovan, vama je važno samo da je lojalan da ćuti i sprovodi ono što vi mislite da je državna politika. A zbog vašeg stava da ne uskladite politiku sa EU doveli ste do toga da jedan Aljbin Kurti to koristi dok pokušava da otera Srbe sa Kosova" rekao je Stefanović.

On je istakao da je politika vlade "ćuti, laži i odlaži".

Poslanik Socijalističke partije Srbije Uglješa Marković rekao je da ova rasprava o smeni ministra Baste ide u neptrebnu širinu i da ne vidi ništa sporno u načinu na koji je premijerka iznela predlog za smenu.
Marković je rekao da je SPS dosledna u svojoj politici, da poštuje princip integriteta svake međunarodno priznate zemlje, da se trudi da donosi odluke najbolje za narod i državu.

"Saki član vlade treba da to ima u vidu i svako istupanje van okvira državne politike neće imati podrku naše koalicije" rekao je poslanik SPS-a i ocenio da smo došli u paradoksalnu situaciju da opozicija neće da glasa za smenu ministra.

Premijerka je predložila smenu ministra Baste zbog javnog zastupanja politike koja je u suprotnosti sa stavovima vlade.

Teme