Web Analytics
Godišnja izložba studenata FLU u Beogradu - BetaRS

Godišnja izložba studenata FLU u Beogradu

Izložbe | 12.07.2023 | access_time 09:25
Godišnja izložba studenata FLU u Beogradu

Završna izložba radova studenata Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) na kojoj su se predstavili studenti svih odseka, održana je i ove godine u Beogradu.

Jedan od izlagača je i Nemanja Todorović, student prve godine na odseku za nove medije FLU, koji se predstavio radom nazvanim GSP.



Reč je o ploči sa snimcima muzike koju su izvodili Romi po gradskom prevozu za novac.

"Meni je to bilo jako interesantno kao pojavljivanje umetnosti u netradicionalnom prostoru za umetnost. Želeo sam da to prisvojim tako da sam razmenio kontakte sa Dejanom i Aleksandrom, dogovorili smo se da se nađemo i profesionalnom opremom snimimo ceo album u autobusu", kazao je Todorović.

Mladi umetnik dodaje da je dosta razmišljao o načinu na koji bi mogao da predstavi snimljenu muziku.

"Ovo jeste ploča ali ja je izlažem kao instalaciju, a izlažem na ploči baš zato što mi je zanimljivo što postoji taj momenat narodnjaka, nekakvog snalaženja sviranja u autobusu."

Mlada vajarka Nika Baša kaže da se na osnovnim studijama bavila tradicionalnim materijalima kao što su glina, terakota, drvo, kamen, a da sada istražuje moderne materijale pleksiglas, penu.

"Na trećoj godini sam bila na razmeni studenata u Kini i jako mi se dopala kineska drevna umetnost koja me je inspirisala svojom stilizovanom formom i punim oblicima da krenem u istraživanje", rekla je.

Nika Baša ističe da je uvek bila naklonjena istočnjačkoj kulturi, a da je kasnije shvatila da je to u stvari njen ideal lepote.

Tradicionalna godišnja izložba studenata FLU predstavlja dogadjaj kada se za širu javnost otvaraju sve klase ovog fakulteta umetnosti u Beogradu.

Teme