Web Analytics
Obradović: Nadležni da odbace kandidaturu predsednika opštine za funkciju prosvetnog savetnika - BetaRS

Obradović: Nadležni da odbace kandidaturu predsednika opštine za funkciju prosvetnog savetnika

Politika | Izvor: Beta | 12.07.2023 | access_time 11:00
Obradović: Nadležni da odbace kandidaturu predsednika opštine  za funkciju prosvetnog savetnika
FOTO: AMIR HAMZAGIC
Lider Dveri Boško Obradović pozvao je danas nadležne organe da odbace kandidaturu predsednika opštine Batočina Zdravka Mladenovića za funkciju samostalnog prosvetnog savetnika u Školskoj upravi u Kragujevcu.

Obradović je upitao da li je moguće da na tako odgovornu funkciju u prosvetnom sistemu dođe "bahati funkcioner" Srpske napredne stranke (SNS) koji je, kako navodi, poznat po vređanju novinara i pokušajima izbacivanja novinara sa sednice Skupštine opštine Batočina.

Dodao je i da ga interesuje ko će dozvoliti da takva osoba radi kao samostalni prosvetni radnik i koga će on i na koji način savetovati.

On je naveo da je Mladenović aktuelni predsednik opštine Batočina i da ne razume kako može da bude kandidat za samostalnog prosvetnog savetnika u Kragujevcu.

"Da li će njegovim izborom ovo važno mesto zapravo biti zamrznuto i čuvano za Mladenovića i period nakon što prestane da vrši funkciju predsednika opštine Batočina? Da li će po ko zna koji put za vreme ove vlasti politika pobediti struku", upitao je Obradović.

Obradović je pozvao nadležne da za tu funkciju izaberu nekoga iz redova stručnih i nestranačih kadrova "kojih u Kragujevcu nesumnjivo ima".

Teme