Web Analytics
Obradović: Vlast i deo prozapadne opozicije beži od izbora koji su razumno rešenje za krizu - BetaRS

Obradović: Vlast i deo prozapadne opozicije beži od izbora koji su razumno rešenje za krizu

Politika | Izvor: Beta | 13.07.2023 | access_time 09:25
Obradović: Vlast i deo prozapadne opozicije beži od izbora koji su razumno rešenje za krizu
Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da u aktuelnoj političkoj krizi jedino razumno, mirno i demokratsko rešenje jesu izbori, i to na svim nivoima.

"Takođe mudro i ispravno demokratsko rešenje za prelazni period od šest do deset meseci do izbora jeste prelazna vlada, koja nije naš izum već je primenjena u sličnim kriznim političkim situacijama i u drugim državama, kao što su Austrija, Crna Gora i Severna Makedonija", naveo je Obradović u autorskom tekstu za list Politika.

Kako je naveo, zadatak prelazne vlade bio bi da obezbedi mir u društvu, slobodu medija i poštene izbore i spreči svaki vid zloupotrebe medija, biračkog spiska ili javnih resursa.

"Međutim, i vlast i deo prozapadne opozicije beži od izbora, pa se postavlja pitanje zašto. Iako je predsednica vlade Ana Brnabić pre mesec dana obećala da će podneti ostavku, ona to još uvek nije uradila. Iako je predsednik republike Aleksandar Vučić najavio vanredne izbore za jesen, njihov termin još uvek nije poznat. Zašto", upitao je Obradović.

Kako je naveo, stiče se utisak kao da se izbegava da se ide na izbore, ne samo zato što je rejting vladajućih stranka u padu već i iz nekog drugog razloga.

"Ne vidim koji bi to drugi razlog mogao biti sem da su zapadne sile, predvođene sa SAD, uslovile aktuelno srpsko rukovodstvo da nema izbora dok se ne sprovede francusko-nemački sporazum o tome da Beograd prizna lažnu države Kosovo", ocenio je Obradović.

Pema njegovim rečima, "ono što je posebno zanimljivo jeste ponašanje prozapadne opozicije koja takođe beži od izbora".

"To se ne može objasniti drugim motivima sem da su dobili isti signal iz iste zapadne ambasade da nema izbora dok se ne završi sa priznanjem lažne države Kosovo, a možda i dok se ne odustane i od Republike Srpske", naveo je Obradović.

Teme