Web Analytics
Unikredit banka proglašena za najbolju banku u centralnoj i istočnoj Evropi - BetaRS

Unikredit banka proglašena za najbolju banku u centralnoj i istočnoj Evropi

Ekonomija | Izvor: Beta | 13.07.2023 | access_time 15:35
Unikredit banka proglašena za najbolju banku u centralnoj i istočnoj  Evropi
Unikredit banka (UniCredit) saopštila je danas da je proglašena za najbolju banku u centralnoj i istočnoj Evropi (CIE) na Euromoney nagradama za izvrsnost.

Grupa je, kako je navedeno, osvojila ukupno devet nagrada, osim pet osvojenih 2022. godine i zadržala krunu kao najbolja banka u Italiji.

Unikredit banka je takođe osvojila nagrade za najbolju banku u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Hrvatskoj.

U obrazloženju je navedeno da je tokom prošle godine, veliki deo konkurencije bio u procesu različitih akvizicija, tako da je Unikreditov potencijal za organski rast u CIE postao jasniji, jer je snažno porastao broj klijenata, posebno u Rumuniji i Srbiji.

U tim zemljama, kako je navedeno, njen tržišni udeo najviše raste, kao i u segmentu unakrsne prodaje proizvoda kao što su osiguranje i upravljanje imovinom.

Tom uspehu je, kako je istaknuto, u velikoj meri doprineo Unikreditov razvoj digitalnog bankarstva, u sferi hipoteka, potrošačkih kredita i tekućih računa u Češkoj i Slovačkoj.

Ovaj uspeh zasniva se, kako je navedeno, na istorijski snažnom prisustvu banke u regionu CIE, gde je osvojila nagrade za najbolju banku za transakcione usluge u četiri od poslednjih pet godina, kao i najbolju banku za upravljanje imovinom.

Komentarišući ovogodišnji uspeh izvršni direktor banke Andrea Orcel rekao je da nagrade potvrđuju transformaciju, koja je prvenstveno vođena privrženošću i posvećenošću ljudi.

"U isto vreme, to je odraz naše bliske saradnje sa klijentima kojima zahvaljujem na kontinuiranom poverenju" rekao je Orcel.

Đanfranko Bisanji i Teodora Petkova, koji su do prošle nedelje bili direktor za Centralnu Evropu i direktor za Istočnu Evropu, rekli su da u "Unikredit Unlock strategiji, zemlje CIE su se oduvek smatrale oblastima rasta".

"Rezultati koje smo ostvarivali iz kvartala u kvartal potvrđuju da smo na pravom putu. Ono što nas izdvaja na tržištu su stalni fokus na simplifikaciji i digitalizaciji, kao i na ugrađivanju održivosti u sve što radimo", rekli su Bisanji i Petkova.

Dodali su da je "ključna snaga banke tim posvećenih kolega, fokusiranih na osnaživanje rasta od 6,3 miliona i povećanje baze individualnih i korporativnih klijenata u regionu".

Bizanji je imenovan za direktora Grupnih operacija, dok je Petkova postala direktorka za zemlje CIE.

Teme