Web Analytics
Otvorena prva eko teretana na Zlatiboru - BetaRS

Otvorena prva eko teretana na Zlatiboru

Zelena Srbija | Izvor: Beta | 14.07.2023 | access_time 16:10
Otvorena prva eko teretana na Zlatiboru
Na Zlatiboru je danas otvorena prva eko-teretana, saopštila je Opština Čajetina.

Teretanu pored pešačke staze koja vodi prema Šumatnom brdu su otvorili predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović i upravitelj Fondacije Mocart Borjan Popović.

Istaknuto je da je to projekat cirkularne ekonomije pošto se drveni otpad prikuplja u akcijama čišćenja reka, potom se otkorava i suši, te priprema za pravljenje sprava za vežbanje napolju, a od kore drveta se pravi malč kao podloga na terenu za vežbanje.

"Opština Čajetina je već postavila više od 10 teretana na otvorenom na Zlatiboru, ali je ova specifična, prva čije su sprave napravljene od recikliranog materijala. Ova ideja menja svest naših građana, šalje jednu potpuno drugačiju poruku, da moramo da uložimo mnogo više napora u očuvanju životne sredine", rekao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Upravitelj Fondacije Mocart Borjan Popović je zahvalio Opštini Čajetina na logističkoj podršci u ostvarenju ovog društveno korisnog i ekološkog projekta.

"Naša fondacija će i ubuduće maksimalno podržati ovaj projekat, i ovde na Zlatiboru i širom Srbije. Tako ćemo zajednički učestvovati u promovisanju amaterskog sporta i podizanju svesti ljudi o zdravlju i značaju bavljenja fizičkom aktivnošću", izjavio je Popović.

Promovisanju zdravog načina života i otvaranju eko-teretane na Zlatiboru podršku su prisustvom dale proslavljene odbojkašice Tijana Malešević i Nataše Кrsmanović, čiji se Tin volej odbojkaški kamp već nekoliko godina održava na ovoj planini-

Kako se koriste sprave ove ekološke teretane pokazivali su bivša odbojkaška reprezentativka Milena Rašić i Marko Ćirić iz privrednog društva Eko teretane, idejni tvorac projekta, navedeno je u saopštenju.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Obnovljivi izvori