Web Analytics
Izabran novi Izvršni odbor Narodne stranke, Aleksić ostaje potpredsednik i šef poslaničke grupe - BetaRS

Izabran novi Izvršni odbor Narodne stranke, Aleksić ostaje potpredsednik i šef poslaničke grupe

Politika | 15.07.2023 | access_time 14:30
Izabran novi Izvršni odbor Narodne stranke, Aleksić ostaje potpredsednik i šef poslaničke grupe
BETAPHOTO/EMIL VAS

Predsedništvo Narodne stranke izabralo je danas novi Izvršni odbor stranke kog će predvoditi Slobodan Doklestić a dosadašnji predsednik tog tela Miroslav Aleksić obavljaće i u narednom periodu funkcije prvog potpredsednika stranke i šefa poslaničke grupe u skupštini Srbije.

"Cilj tih odluka je da se osiguraju demokratski, pošteni i transparentni uslovi u stranačkom izbornom procesu, kao i ravnopravan tretman svih kandidata na redovnoj skupštini Narodne stranke, zakazanoj za 23. oktobar", stoji u saopštenju Narodne stranke.

Navodi se da je Predsedništvo Narodne stranke prilikom odlučivanja "posebno vodilo računa o ravnomernoj zastupljenosti simpatizera potencijalnih kandidata za predsednika stranke, njihovoj stručnosti i geografskoj raspoređenosti".

"Narodna stranka je utemeljena na demokratskim vrednostima. Period koji je pred nama biće još jedna prilika da pokažemo da smo drugačiji od drugih političkih organizacija u Srbiji i da smo posvećeni ostvarivanju nacionalnog interesa i vladavini prava.

"Na skupštini u oktobru neće se birati samo kandidati za stranačke funkcije. To će biti izbor za karakter Narodne stranke, kao i za čvrstinu njenih ideoloških opredeljenja", piše u saopštenju.

Predsedništvo Narodne stranke izrazilo je uverenje da će na izbornoj skupštini u oktobru biti "potvrđena odlučnost stranke da vodi odgovornu nacionalnu politiku doraslu aktuelnim izazovima, bez spremnosti na trule kompromise".

"Narodna stranka će ostati snažno posvećena očuvanju državnih interesa na Kosovu i Metohiji i ostvarivanju boljeg životnog standarda građana u bezbednom i uređenom društvu. Još jednom će se pokazati kao simbol političke doslednosti i poštovanja demokratije i sačuvati svoje dostojanstvo, sabornost i jedinstvo, bez obzira na ishod skupštine 22. oktobra", stoji u saopštenju.

Teme