Web Analytics
Kineski avion amfibija AG600 pogodan za gašenje požara - BetaRS

Kineski avion amfibija AG600 pogodan za gašenje požara

Ekonomija | 19.07.2023 | access_time 16:55
Kineski avion amfibija AG600 pogodan za gašenje požara
FOTO: Xinhua/Wu Zhizun

Velika amfibijska letelica AG600 koja je konstrukisana i proizvedena u Kini verifikovana je kao sposobna da obavlja zadatke gašenja požara, saopštio je 18. jula proizvođač aviona.

Avioni AG600 su uspešno prošli verifikacione testove za borbu protiv požara. Testovi su pokazali da veliki model amfibijskog aviona sposoban za izvršenje takvih misija, saopštila je Kineska avioindustrijska korporacija (AVIC), vodeći proizvođač aviona u zemlji.

Tokom prve polovine ove godine, tri aviona AG600 izvela su 172 probna leta, sa ukupno 430 sati letenja, na više lokacija širom Kine, saopštila je AVIC.

Tokom probnih letova proverene su performanse platforme aviona i njegovih sistema za gašenje požara. Letelica je tokom probnog leta izvela operacije ispuštanja vode sa teretom od tri, šest i 12 tona vode i proveravala performanse aviona u različitim režimima rada, položajima, pri različitim brzinama i na različitim visinama.

Relevantni tehnički pokazatelji su u skladu sa projektnim zahtevima aviona. U ovoj fazi, amfibijski avion AG600 ima praktične mogućnosti primene za bezbedno obavljanje zadataka gašenja požara, saopštila jee AVIC.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT