Web Analytics
KK Partizan pozvao Mirotića da otkrije ko mu je pretio - BetaRS

KK Partizan pozvao Mirotića da otkrije ko mu je pretio

Kosarka | Izvor: Beta | 22.07.2023 | access_time 15:00
KK Partizan pozvao Mirotića da otkrije ko mu je pretio
Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da neće angažovati Nikolu Mirotića, koji je odustao od dolaska zbog pretnji koje je dobio i pozvao je španskog košarkaša da otkrije ko mu je pretio.

"KK Partizan i pored svih uloženih napora i pregovora koji su trajali nekoliko nedelja, neće angažovati jednog od najboljih evropskih igrača u ovom trenutku, Nikolu Mirotića.Interesovanje za igrača datira od juna, kada se pojavila informacija da će Mirotić raskinuti ugovor sa Barselonom", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Partizan je naveo da su "bez ikakvog ugrožavanja finansijske sigurnosti igrača prilikom raskida u tom trenutku aktuelnog ugovora", predsednik kluba Ostoja Mijailović, sportski direktor Zoran Savić i trener Željko Obradović obavili načelne razgovore sa Mirotićem, koji ih je ugostio u svom domu u Tivtu.

"Kada su Barselona i Nikola Mirotić obavili sve administrativne poslove, pristupilo se zvaničnim pregovorima tokom kojih je klub prihvatio uslove igrača. Ovim putem napominjemo da su se uslovi nekoliko puta menjali, ali da je klub uvek nalazio način da ih ispuni i potpisan trogodišnji ugovor pre nekoliko dana pošalje na potpis Nikoli Mirotiću", piše u saopštenju.

"Paralelno sa tim, u javnosti su se pojavile brojne informacije o tome da određene osobe prete Nikoli Mirotiću i da postoji bojazan za njegovu bezbednost ukoliko postane košarkaš Partizana.Predsednik Mijailović, sportski direktor Savić i trener Obradović su nekoliko puta uveravali igrača da nema razloga za zabrinutost i da je više nego dobrodošao u Srbiju", dodaje se.

Partizan je naveo da je posle tih pretnji odmah kontaktirao državne organe, "kako bii najsitnija sumnja bila otklonjena".

"KK Partizan zahvaljuje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću koji je lično uputio poziv igraču i potvrdio da je bezbednost njega i njegove porodice garantovana u Srbiji i da su oni dobrodošli.Za sve navedeno, postoje pisani dokazi u formi elektronske pošte ili poruka", ističe se.

"Ipak, iz klubu nepoznatog razloga, Nikola Mirotić nije odlučio da potpiše već dogovorene uslove i KK Partizan je nakon određenog perioda čekanja prinuđen da odustane od angažovanja doskorašnjeg košarkaša Barselone", naveli su crno-beli.

Partizan je napomenuo da je Mirotić pre petnaestak dana dao reč treneru, predsedniku i sportskom direktoru i kapitenu Kevinu Panteru da će postati igrač crno-belih i da se on "nekoliko puta raspitivao oko toga koje će još igrače klub dovesti".

"Klub javno poziva Nikolu Mirotića da iz obaveza prema istini, a on je čovek koji se bori za istinu, kaže ko su osobe koje su mu pretile. KK Partizan čvrsto veruje da razlozi za nepotpisivanje ugovora Nikole Mirotića nemaju veze ni sa kakvim pretnjama, već sa nekim drugim stvarima u koje će javnost moći da se uveri u danima pred nama", naveo je Partizan.

Šampion ABA lige naveo je da su želja i plan kluba bili da se tim gradi oko igrača koji su pod ugovorom i samog Mirotića, ali dasada taj plan mora da se koriguje.

"Parni valjak se okreće drugim rešenjima na tržištu i sa nepromenjenim ambicijama ulazi u sezonu 2023/2024", piše u saopštenju.

Teme