Web Analytics
Nova ispitna oprema za sveobuhvatnu proveru bezbednosnih komponenti motornih vozila - BetaRS

Nova ispitna oprema za sveobuhvatnu proveru bezbednosnih komponenti motornih vozila

Ekonomija | 24.07.2023 | access_time 12:40
Nova ispitna oprema za sveobuhvatnu proveru bezbednosnih komponenti motornih vozila

Yanfeng proširuje svoj Tehnički centar u Slovačkoj

Nojs, Nemačka – 20. jul 2023. Yanfeng, vodeći globalni kooperant za automobilsku industriju, nedavno je proširio svoje istraživačke i razvojne aktivnosti u Evropi. Nova oprema je deo tehničkog centra u Trenčinu u Slovačkoj i fokusira se na poslovni sektor kompanije koji se bavi sigurnosnim sistemima. Time se dopunjuju postojeći asortiman proizvoda za unutrašnje opremanje vozila i mogućnosti ispitivanja na licu mesta. Ovom investicijom u novu opremu i tehnologije Yanfeng proširuje svoje mogućnosti razvoja i ispitivanja pasivnih bezbednosnih komponenti van Kine.

- Picture is available at AP -

Nove ispitne stanice namenjene su za ispitivanje volana i modula vazdušnih jastuka. Kompanija je uložila oko 2,5 miliona evra u najsavremeniju opremu. Tu spadaju između ostalog stanica za ispitivanje mehaničkih udara, tester pada, mašina za proveru aktiviranja naduvavanja, dodatna klimatizaciona komora kao i komora za slani sprej i stanica za ispitivanje delovanja prašine, koja koristi finu prašinu iz pustinje Arizone. Takođe su instalirani novi tester delovanja naglih promena temperature, centar za testiranje vazdušnih jastuka i robotski ispitni sistem.

„Moduli vazdušnih jastuka i volani su ključni za bezbednost vozača i putnika. To se odnosi kako na na vazdušne jastuke, koji rade samo jednom tako i na volane, koji moraju neprekidno da funkcionišu svakog dana“, objasnio je Ivan Kebisek, direktor inženjeringa i rukovodilac tehničkog centra Yanfeng u Trenčinu. „To znači da naši proizvodi moraju da ispunjavaju najviše standarde kvaliteta i da rade savršeno.”

„Yanfeng je jedini kooperant automobilske industrije koji nudi interna rešenja za pasivnu bezbednost i unutrašnju integraciju iz jednog izvora“, rekao je Fransoa Stoveno, izvršni direktor EMEA i NA sektora Yanfeng Automotive Interiors. „Sa našom opsežnom ekspertizom u izradi proizvoda opremanje unutrašnjosti vozila, sedišta i pasivne bezbednosne opreme, u mogućnosti smo da razvijemo holistička rešenja za interijer vozila sa besprekorno integrisanim bezbednosnim sistemima.“

Bezbednosna tehnologija kompanije obuhvata proizvode kao što su pametni volani, koji upozoravaju vozača vizuelnim signalima ili vibracijama ako neočekivano skrene sa vozne trake po kojoj se kreće, sistemi sedišta sa automatskim zatezanjem pojaseva, sistemi sigurnosnih pojaseva i vazdušni jastuci.

Globalna inženjerska mreža za bolju korisničku podršku

Tokom proteklih nekoliko godina, Yanfeng je u Trenčinu povećavao svoje razvojne i ispitne kapacitete za Centralnu i Istočnu Evropu (CEE). Od 2017. godine kompanija neprestano ulaže u dodatnu ispitnu opremu. Tehnički centar Trenčin je jedno od dve glavne evropske istraživačke i razvojne lokacije u globalnoj inženjerskoj mreži kompanije Yanfeng. Odatle se pruža podrška Tehničkom centru koji se nalazi u evropskom sedištu kompanije u Nojsu, Nemačka, sprovodeći testove zaštite životne sredine, ispravnosti, izdržljivosti i materijala za delove interijera i opremu za vozila, uključujući instrument table, upravljačku elektroniku, panele vrata i podne konzole. Ispitivanja su nedavno proširena na asortiman pasivnih bezbednosnih proizvoda.

„Tehnički centar u Trenčinu je jedna od 12 lokacija u našoj globalnoj inženjerskoj mreži i ima vitalnu ulogu u našim istraživačkim i razvojnim aktivnostima“, rekao je Fransoa Stoveno. „Ulaganje u ovu novu opremu za ispitivanje bezbednosti omogućava nam da unapredimo naše sposobnosti i nastavimo pružati podršku
našim klijentima na lokalnom nivou.“

Više informacija je dostupno na našoj veb stranici na adresi
https://www.yanfeng.com/en/company-news.

Za više informacija obratite se na adresu:
Yanfeng International
Jagenbergstraße 1
41468 Neuss, Nemačka
Astrid Schafmeister
Tel.: +49 2131 609-3028
E-pošta: astrid.schafmeister@yanfeng.com

O kompaniji Yanfeng

Yanfeng je globalni lider u oblasti proizvodnje automobilske opreme, sa fokusom na unutrašnju i spoljašnju opremu vozila, sedišta, upravljačku elektroniku i pasivnu bezbednost i uz to aktivno istražuje nove poslovne delokruge. Na preko 240 lokacija širom sveta, kompanija Yanfeng zapošljava oko 57.000 ljudi. Tehnički tim od 4.100 stručnjaka sa svim potrebnim kompetencijama, uključujući i inženjering i razvoj softvera, dizajn i validaciju testova, radi u 12 centara za istraživanje i razvoj i drugim regionalnim poslovnicama. Fokusirajući se na pametnu kabinu i tehnologiju male težine, Yanfeng podržava proizvođače automobila u istraživanju budućih mobilnih prostora i nalaženju vodećih rešenja za kabine.

Za više informacija posetite www.yanfeng.com.

Teme