Web Analytics
Nema potvrde da su na poligonu Pasuljanske livade povređena tri pripadnika Vojske Srbije - BetaRS

Nema potvrde da su na poligonu Pasuljanske livade povređena tri pripadnika Vojske Srbije

Društvo | 24.07.2023 | access_time 21:45
Nema potvrde da su na poligonu Pasuljanske livade povređena tri pripadnika Vojske Srbije
BETAPHOTO/MO

Iz Ministarstva odbrane Srbije i Vojno-medicinske akademije (VMA) u Beogradu nije potvrđeno da su tri pripadnika Vojke Srbije (VS) povređena u sredu, 19. jula, na vojnom poligonu "Pasuljanske livade" kod Ćuprije kada je oluja oborila drvo na šator u kojem su bili.

Pozivajući se na izvore u Vojsci, Televizija N1 je objavila da je povređenim pripadnicima VS odmah ukazana pomoć u Bolnici u Ćupriji, a jedan teže povređeni je na lečenju u VMA.

Po izvoru N1, to je pripadnik Druge brigade VS, kome je slomljenaa ključna kost i iščašeno rame, a druga dvojica povređenih su iz Treće brigade VS.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević je danas na sednici Skupštine Srbije tražio odgovore od nadležnih o toj nesreći na poligonu "Pasuljanske livade" i pitao vlast "zašto ćuti o tome".

Sutra će na tom poligonu biti "pokazno gađanje" u okviru završne obuke pripadnika VS za novouvedeno naoružanje i vojnu opremu, što će posmatrati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović.

Teme