Web Analytics
Pametni alati olakšavaju rad službenicima u Kini - BetaRS

Pametni alati olakšavaju rad službenicima u Kini

Tehnologija | 01.08.2023 | access_time 12:10
Pametni alati olakšavaju rad službenicima u Kini
Foto: Yang Guanyu/Xinhua

Za Li Sue, pridošlicu koja radi u Hefeju, glavnom gradu istočne kineske provincije Anhui, prenosivi pametni diktafon postao je neophodan za prisustvovanje sastancima, što joj je pomoglo da reši mnoge kancelarijske probleme.

Njen posao zahteva česte sastanke i zapisnike. Koristeći pametni diktafon, snimak se može brzo prevesti u tekst u realnom vremenu i mogu se razlikovati govrnici, što uveliko poboljšava efikasnost zapisnika sa sastanka, rekla je Li.

Uz brz razvoj tehnologije i industrije veštačke inteligencije (AI) u Kini, sve više inteligentnih kancelarijskih proizvoda, kao što su pametni snimači, pomažu kancelarijskim službenicima da poboljšaju svoju radnu efikasnost, piše Sinhua.

Điang Ming, univerzitetski nastavnik, često koristi pametnu kancelarijsku knjigu za snimanje i čitanje. Pisanje mastilom na fleksibilnom ekranu pametne knjige je slično pisanju na papiru, rekao je Điang.

Pametna knjiga ne podržava samo pisanje rukom, već podržava i glasovni unos, automatsko generisanje teksta i čitanje e-knjiga.

Tan Dong, koji se bavi spoljnom trgovinom, koristi inteligentne prevodilačke mašine za brzo prevođenje s kineskog, korejskog, engleskog, francuskog i drugih jezika prilikom susreta sa poslovnim partnerima iz različitih zemalja.

Korišćenje visokotehnoloških proizvoda globalnih tehnoloških kompanija postaje novi trend među kineskim kancelarijskim službenicima.

IFLITEK (IFLYTEK), vodeća kineska kompanija koja se bavi veštačkom inteligencijom i inteligentnim govorom, razvila je platformu za inteligentne kancelarijske usluge, koja uključuje proizvode i usluge veštačke inteligencije sa više platformi, kao što su prenos glasa u tekst, konferencije u oblaku, simultano prevođenje i usluge titlovanja.

Aplikacija IFLIREC (IFLYREC), koju je IFLITEK pokrenuo 2015. godine, sada ima oko 25 miliona registrovanih korisnika, rekao je Song Juven, brend menadžer aplikacije. "Naši proizvodi su takođe veoma popularni u prekomorskim zemljama kao što je Japan, gde donose udobnost većem broju kancelarijskih službenika", dodao je Song.

Od 2019. do 2022. kinesko tržište inteligentnih mobilnih kancelarija stalno raste, od tržišta vrednog sa 28,8 milijardi juana (oko 4,03 milijarde američkih dolara) na tržište vrednmo 70 milijardi juana i očekuje se da će dostići 100 milijardi juana u 2023, pokazuju podaci S&P konsaltinga.

MiMouse, kompanija visoke tehnologije, lansirala je sredinom maja najnoviju verziju pametnog miša opremljenog modelom velikog jezika (LLM) i prodala oko 70.000 primeraka za samo dva meseca.

Uz LLM-ov inteligentni algoritam i mogućnosti obrade podataka, miš može da kreira članke, kodove, pesme, formulare i dokumente na osnovu glasom unetog zahteva.

"Miš može pomoći u smanjenju zadataka kancelarijskih službenika koji se ponavljaju", rekao je Feng Haihong, generalni direktor MiMouse-a, dodajući da je perspektiva tržišta pametnih kancelarija i dalje svetla i obećavajuća.

Teme