Web Analytics
Basta čestitao novinaru Nastevskom na priznanju Evropske mreže protiv siromaštva-Srbija - BetaRS

Basta čestitao novinaru Nastevskom na priznanju Evropske mreže protiv siromaštva-Srbija

Politika | Izvor: Beta | 01.08.2023 | access_time 20:05
Basta čestitao novinaru Nastevskom na priznanju Evropske mreže protiv siromaštva-Srbija
Predsednik pokreta Evropski put Rade Basta čestitao je novinaru Aleksandru Nastevskom priznanje Evropske mreže protiv siromaštva - Srbija, navodeći da je to "potvrda profesionalnog pristupa novinarstvu".

Basta je u pisanoj izjavi naveo da nagrada novinaru portala Nova.rs pokazuje da je "rad profesionalnih novinara u Srbiji prepoznat od strane evropskih i nezavisnih institucija", kao i da je to "podrška da nastave da obavljaju svoj posao u skladu sa novinarskom etikom, integritetom i evropskim vrednostima".

"Slobodno novinarstvo u današnjim vremenima zahteva hrabrost i istrajnost i često nije u dovoljnoj meri materijalizovano, kao što je to u drugim profesijama. Upravo zbog toga, drago mi je da se mladim i skromnim ljudima, kojima je suština ispred forme, oda priznanje za profesionalni rad. Slobodno novinarstvo je stub svih nas jer samo tako narod ima istinu u svojim rukama, a Srbija je na pravom, evropskom putu. Pravi put je onaj put koji štiti i visoko ceni vrednosti zajednice i slobodnog mišljenja. Evropski put je naša budućnost", poručio je Basta.

Teme