Web Analytics
Dveri: Krivična odgovornost za sve odgovorne za nesreću u Bačkoj Palanci - BetaRS

Dveri: Krivična odgovornost za sve odgovorne za nesreću u Bačkoj Palanci

Vojvodina | 04.08.2023 | access_time 11:00
Dveri: Krivična odgovornost za sve odgovorne za nesreću u Bačkoj Palanci
FOTO: YTPrintScreen

Pokrajinski odbor Dveri Vojvodine zatražio je danas "punu krivičnu odgovornost" svih odgovornih za nesreću u Bačkoj Palanci, gde je stradao dečak.

Taj pokret je u saopštenju naveo da su u tom mestu zbog "nesposobne, bahate i neodgovorne vlasti", vršnjaci preminulog dečaka A.M. (13) i njihovi roditelji dva dana protestovali".

"Dajemo punu podršku deci i roditeljima koji protestuju u Bačkoj Palanci. Jadna je država kada deca moraju na ulici da traže pravdu za svog preminulog druga", navode iz Dveri.

Pozvali su i predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da "po hitnom postupku" traži da se donese odluka o smeni predsednika opštine Branislava Šušnice.

"Ta odluka bi bila opravdana, jer je svojim nečinjenjem, kao predsednik lokalnog štaba za vanredne situacije, građane Bačke Palanke doveo u opasnost", piše u saopštenju, u kome se dodaje da su zbog toga dve osobe poginule.

U saopštenju piše i da bi istražni postupak morao da dovede do sudskog procesuiranja predsednika opštine i svih odgovornih u lokalnoj elekrtrodistribuciji.

Teme