Web Analytics
Veselinović na protestu u Bačkoj Palanci: Ostavke nisu dovoljne, uhapsiti odgovorne za smrt dečaka - BetaRS

Veselinović na protestu u Bačkoj Palanci: Ostavke nisu dovoljne, uhapsiti odgovorne za smrt dečaka

Politika | 04.08.2023 | access_time 20:30
Veselinović na protestu u Bačkoj Palanci: Ostavke nisu dovoljne, uhapsiti odgovorne za smrt dečaka
facebook.com/nedavimobeograd

Funkcioner Zeleno - levog fronta Dobrica Veselinović izjavio je danas na protestu građana u Bačkoj Palanci da je stav te stranke da ostavke čelnika tog grada "nisu dovoljne" i da zbog pogibije dečaka (13) od strujnog udara, od neobezbeđenog kabla pod naponom, odgovorni moraju biti "uhapšeni i procesuirani".


"Čak ni gubitak ljudskih života Srpskoj naprednoj stranci ništa ne znači da promeni ponašanje potpune nebrige prema ljudima. Građani Bačke Palanke su 27 puta prijavljivali opasnost, ali niko nije reagovao i na kraju kada se tragedija desila, umesto da nadležni budu kažnjeni, pokušavaju da izbegnu odgovornost. To je nedopustivo. Zato ostavke nisu dovoljne. Odgovorni za pogibije koje su mogle biti sprečene moraju biti uhapšeni i procesuirani", rekao je Veselinović.


On je poručio da je činjenica da je premijerka Ana Brnabić otkazala svoju posetu pokazatelj da "režim ne zanimaju problemi građana i da se plaše
suočavanja sa njima".



Građani Bačke Palanke protestuju već treći dan tražeći odgovornost od nadležnih za pogibiju dečaka od neobezbeđenog kabla pod naponom, koji je na zemlji blizu njegove kuće ležao više od deset dana, od nevremena 21. jula, a da nadležne službe i pored više prijava građana nisu ništa uradile da ga sklone.


Na istom mestu od strujnog udara nakon nevremena 21. jula, stradao je i dečakov deda.

Teme