Web Analytics
Lutovac: Pričom o izborima Vučić skreće pažnju s odgovornosti naprednjaka za nasilje u društvu - BetaRS

Lutovac: Pričom o izborima Vučić skreće pažnju s odgovornosti naprednjaka za nasilje u društvu

Politika | 09.08.2023 | access_time 12:55
Lutovac: Pričom o izborima Vučić skreće pažnju s odgovornosti naprednjaka za nasilje u društvu
Foto: Emil Vas

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da pričom o izborima predsednik Srbije Aleksandar Vučić skreće pažnju s odgovornosti naprednjaka za nasilje u društvu.

Lutovac je agenciji Beta kazao da predsednik Vučić "spinuje" i pokušava da skrene pažnju s tragičnih događaja u Bačkoj Palanci kada su zbog nemara nadležnih nastradali deda i unuk.

"Vučić nudi lažne izbore u kojima bi bez slobode medije i s ucenama, pritiscima i krađom glasova, navodno došlo do smirivanja političkih i svih ostalih tenzija i nasilja u društvu. Umesto da se razgovara o tragediji u Bačkoj Palanci, Vučić se bavi izborima", kazao je predsednik DS-a.

Naglasio je da predsednik Vučić na sve moguće načine pokušava da izbegne odgovornost naprednjaka za veoma loše stanje u državi.

"Vučić usred leta 2023. godine drži konferenciju za novinare na kojoj priča o 'uspesima' u 2027. godini, a na ključne probleme odgovara kroz nameštena pitanja novinara iz režimskih glasila", ocenio je Lutovac.

Kazao je da nije tačna Vučićeva tvrdnja da je opoziciji 50 puta nudio raspisivanje beogradskih izbora.

"U proteklih godinu dana nikad i nikome Vučić nije nudio raspisivanje vanrednih beogradskih izbora. Nije tačna ni njegova izjava da je više puta zvao opoziciju na razgovore. Nikad od njega nismo zvanično dobili bilo kakvu ponudu za razgovor ili bilo šta drugo", rekao je Lutovac.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da vanredni lokalni izbori u Beogradu, ako opozicija to želi, mogu biti održani u decembru ove ili na proleće naredne godine, ali i dodao da opozicija ne odlučuje o tome da li će istovremeno biti održani još neki izbori.

Vučić je rekao da je "nudio" vanredne beogradske izbore "50 puta", ali da mu niko nije tražio novo glasanje u glavnom gradu.

"Hoćete beogradske izbore, dobićete ih. Kažite samo da li hoćete u decembru, aprilu ili maju. Pružićemo tu mogućnost u svakom trenutku, a da li će biti još nekih izbora, to je druga stvar. O tome ne odlučujute vi, to ćemo još da vidimo", kazao je predsednik Srbije.

Teme