Web Analytics
Zelenović (Zajedno): Vučić kule i gradove nudi gradjanima da bi zaboravili zahteve protesta - BetaRS

Zelenović (Zajedno): Vučić kule i gradove nudi gradjanima da bi zaboravili zahteve protesta

Politika | Izvor: Beta | 09.08.2023 | access_time 19:35
Zelenović (Zajedno): Vučić kule i gradove nudi gradjanima da bi zaboravili zahteve protesta
Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović je danas ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić gradjanima nudi "kule i gradove" da bi se zaboravili zahtevi protesta "Srbija protiv nasilja" i ocenio da Vučiću to "neće proći".

Zelenović je u saopštenju povodom konferencije Vučića za medije u utrak na kojoj je najavio niz investicionih projekata mahom u Beogradu, ocenio da predsednik "u očaju pokušava da ljudima zamaže oči".

"Nudi nam predsednik EXPO, ali i železničku stanicu pride, pa bi po njemu to bi trebalo biti dovoljno da se zaborave zahtevi protesta koji niču po Srbiji", naveo je on i dodao da je Vučić "najavio treće svečano otvaranje iste železničke stanice".

"I mi bi sada svi trebalo da se radujemo jer dobijamo železničku stanicu u 21. veku i zaboravimo pogibije dece i omladine" početkom maja u Beogradu i okolini, kazao je Zelenović.

Dodao je Vučić "posvetio samo tri minuta" vanrednim situacijama koje su pogodile Srbiju.

Naveo je da gradjani od Vučića ništa nisi čuli o odgovornosti za nesreće u Bačkoj Palanci, gde su od struje iz neobezbeđenog javnog kabla poginuli deda i unuk, jer, kako je rekao Zelenović, "valjda opet 'sistem nije zakazao' ".

"Čuli smo samo da su njegovi ljudi na lokalu nesposobni pa će slati timove za pomoć... smene izgleda nisu opcija", dodao je kopredsednik stranke Zajedno.

Zelenović smatra da Vučić "u očaju" pokušava da ljudima "zamaže oči" time što obećava "kule i gradove".

"Umesto kanalizacije koju je obećao građanima leve obale Dunava (u Beogradu), nudi okrečene fasade koje mogu videti ako dođu do centra grada", kazao je on.

Podsetio je da više od tri meseca traju protesti "Srbija protiv nasilja" zbog dva masovna ubistva 3. i 4 maja u beogradskoj Osnvnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u selima oko Mladeniovca i Smederava.

"Srbija na ulicama tri meseca traži da se podnese odgovornost za smrt dece i mladih, da se ispuni pet zahteva i to se ne može sakriti kulisama novog pranja para koje predvodi SNS", kazao je Zelenović.

Po njegovim rečima, to se ne može sakriti "ni šarenim lampicama na fasadama" i "tu priču (Vučić) ne može prodati, ne kupujemo“, kazao je Zelenović.

Zahtevi gradjanskih protesta "Srbija protiv nasilja", koji tehnički organizuje stranke proevropske opozicije su smenjivanje ministra unutršnjih poslova, direktora Bezbednosno informativne agencije, Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i RTS-a, kao i ukidanje nacionalnih frekvencija televizijama i gašenje medija koji "promovišu nasilje i šire mržnju".

Teme