Web Analytics
Unikredit fondacija izdvaja tri miliona evra za obrazovanje u Srbiji - BetaRS

Unikredit fondacija izdvaja tri miliona evra za obrazovanje u Srbiji

Ekonomija | Izvor: Beta | 21.08.2023 | access_time 13:05
Unikredit fondacija izdvaja tri miliona evra za obrazovanje u Srbiji
Unikredit (Unicredit) fondacija pozvala je danas neprofitne organizacije da se do 8. septembra prijave na konkurs "Call for education 2023" (Poziv za obtrazovanje) za koji je izdvojila tri miliona evra namenjen je programima koji se bore protiv obrazovnih problema, saopštila je Unikredit banka.

Ovaj konkurst obuhvata državame u kojima Unikredit posluje, a pored Srbiju, uključuje i Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Češku, Nemačku, Mađarsku, Italiju, Slovačku i Sloveniju.

Kako je istaknuto, cilj te inicijative je da identifikuje i podrži programe za škole, za učenike od 11 do 19 godina, koje realizuju neprofitne organizacije, sa posebnom pažnjom na rešavanje ranog napuštanja škole, podsticanje univerzitetskog obrazovanja i sticanje adekvatnih veština za ulazak na tržište rada.

Predsednik Izvršnog odbora Unikredit Fondacije Andrea Orcel izjavio je da je obrazovanje osnovna pokretačka snaga za budućnost Evrope, te da institucija u kojoj radi teži da dosledno identifikuje i podrži mlade talente u zajednicama u kojima posluje.

"Ova inicijativa je savršeno usklađena sa posvećenošću Grupe da stalno pruža našim zajednicama priliku da napreduju i unapređuju se u društvenim aspektima, u skladu sa ESG strategijom i strateškim planom banke", rekao je on.

Predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke u Srbiji Nikola Vuletić potvrdio je da je Unikredit banci obrazovanje jedno od ključnih postulata poslovanja.

"Zadovoljstvo mi je što je naša banka u Srbiji deo ovog projekta Unikredit Fondacije, naročito imajući u vidu da smo godinama unazad upravo na taj način uspevali da pružimo podršku različitim neprofitnim organizacijama širom naše zemlje", rekao je Vuletić.

Do kraja oktobra 2023. godine, posebno osnovana komisija izabraće oko 20 pobedničkih projekata, određujući i iznos same podrške.

Pravilnik o Pozivu za obrazovanje 2023 može se platformi https://callforeducation.com/ .

Dodatne informacije i pojašnjenja mogu se zatražiti na info@unicreditfoundation.org i pr@unicreditgroup.rs .








Teme