Web Analytics
Sutra svečano otvaranje 12. Međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru - BetaRS

Sutra svečano otvaranje 12. Međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru

Kultura | Izvor: Beta | 23.08.2023 | access_time 10:40
Sutra svečano otvaranje 12. Međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru
Na Zlatiboru se sutra svečano otvara 12. Međunarodni festival sportskog filma (MFSF) na kome će, do 27. avgusta, biti prikazano više od 40 dokumentarnih i igranih filmova iz dvadesetak zemalja na temu sporta.

MFSF, na koji se ove godine prijavilo 350 filmova, odvijaće se u Kulturnom centru, ali prvi put i na otvorenom, na Kraljevom trgu.

Prvi filmovi na Кraljevom trgu biće prikazani večeras od 20.30, i to filmovi "Кako smo zavoleli basket / Sale nacionale", "Bogdan Bogdanović" i "Novak-neispričana priča: Кarakter".

Priznanja festivala biće uručena za izuzetan doprinos sportu i filmu i životno delo: bivšim fudbalerima Dušanu - Duletu Saviću, Darku Pančevu i Milovanu Obradoviću Drdi, karatistkinji Jovani Preković, odbojkaškom treneru Zoranu Terziću, sportskom novinaru Miroslavz Nešiću i glumcu Milutinu Mimi Karadžiću.

Posebno priznanje dobiće Košarkaški savez Srbije (KSS) povodom stogodišnjice postojanja, a poslednjeg dana festivala će biti priređena izložba KSS.

Povelja heroine sporta i života "Nataša Кovačević" biće dodeljena Ivani Petrović, bacačici koplja iz Кosjerića.

Na festivalu će biti prikazane filmovi iz Kine, Hrvatske, Mađare, Rusije, Španije, Finske, Islanda, SAD, Italije, Francuske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Avganistana, Severne Makedonije, Nemačke i Australije, a na kraju će tročlani žiri nagraditi najbolje filmske stvaraoce.

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama