Web Analytics
U Raški, zahvaljujući EU, uručeni ključevi 18 stanova za socijalno stanovanje - BetaRS

U Raški, zahvaljujući EU, uručeni ključevi 18 stanova za socijalno stanovanje

Društvo | 23.08.2023 | access_time 18:10
U Raški, zahvaljujući EU, uručeni ključevi 18 stanova za socijalno stanovanje
BETAPHOTO/UNOPS/Dragana Udovicic

U Raški su danas uručeni ključevi 18 stanova za socijalno stanovanje, saopštilo je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije.

Stanovi su izgrađeni u okviru projekta "Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji", koji sprovodi Kancelarija EU za projektne usluge (UNOPS), piše u saopštenju.

Taj EU program doprinosi većoj socijalnoj inkluziji onih koji su izloženi siromaštvu i socijalnoj isključenosti, te im omogućava da dostojanstveno žive i aktivno učestvuju u društvu.

Ciljne grupe Programa su pripadnici romske populacije, žene žrtve porodičnog nasilja, mladi koji napuštaju sistem podrške socijalne zaštite i osobe sa invaliditetom.

Iz EU programa je saopšteno da je predstavnik Delegacije EU u Srbiji Gerhard Zalcer kazao da je taj program osmišljen da poboljša primenu politke socijalne inkluzije u Srbij

Prema njegovima rečima, EU je izdvojila je 27 miliona evra za sprovođenje Programa, a kancelarija UNOPS izabrana je da ga sprovede u Srbiji.

Donacija EU za sprovođenje projekta u Raški iznosi 823.000 evra, i on će obuhvatiti ukupno 27 porodica, koje će dobiti stambenu i podršku u aktivnoj inkluziji, dodaje se u saopštenju.

U okviru ovog Programa, 381 porodica 19 gradova i opština u dobija krov nad gla

Teme