Web Analytics
Predsednika Srbije koji će večeras na stadion u Leskovcu SSP pozvala da se opremi bolnica - BetaRS

Predsednika Srbije koji će večeras na stadion u Leskovcu SSP pozvala da se opremi bolnica

Društvo | Izvor: Beta | 24.08.2023 | access_time 15:00
Predsednika Srbije koji će večeras na stadion u Leskovcu SSP pozvala da se opremi bolnica
Predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji će večeras posetiti novoizgrađen fudbalski stadion u Leskovcu, tamošnji odbor Stranke slobode i pravde (SSP) je pozvaoda gradskoj bolnici obezbedi mamograf, dva sanitetska vozila, agregat i - posteljinu.

"Kad već dolazite kod nas u Leskovac da obiđete stadion kojem ste obezbedili bolju travu, što je dobra vest, ponesite i mamograf koji ne radi već dugo", poručila je predsednica Gradskog odbora SSP Jelena Spirić i ukazala da u Leskovcu nema uslove za lečenje.

Tražila je od predsednika Srbije "i barem dva sanitetska vozila", te ukazala da je to od njega već traženo pre dve godine kada je 15 vozila poklonjeno Republici Srpskoj.

Spirić je navela da je bolnici u Leskovcu potreban i jedan agregat jer bolnica "zna da ostane bez struje satima", kao pre pet dana kada su obustavljeni pregledi.

Preporučila je predsedniku Srbije da od svojih domaćina traži da "svrati do bolnice" čija druga faza rekonstrukcije, kako je navela, traje više od 200 dana zbog čega su prepolovljeni kapaciteti.

"Sa sobom obavezno ponesite što više posteljine jer u Leskovcu kada idete u bolnicu, morate da donesete čaršav i jastučnicu jer ih bolnica više nema", kazala je Spirić.

Ocenila je da "VIP lože na stadionu zaista izgledaju dobro", ali da su Leskovcu ipak neophodniji veći broj bolničkih postelja, lekarske sobe i osnovni uslovi za rad medicinskog osoblja.

Teme