Web Analytics
Završetak sanacije kaldrme u Ćupriji do kraja avgusta, u toku i drugi radovi - BetaRS

Završetak sanacije kaldrme u Ćupriji do kraja avgusta, u toku i drugi radovi

Društvo | 24.08.2023 | access_time 16:25
Završetak sanacije kaldrme u Ćupriji do kraja avgusta, u toku i drugi radovi
Opstina Cuprija/Sasa Kokalj

U Ćupriji je u toku sanacija kaldrmisanog dela u Karađorđevoj ulici u centru grada, gde su se ranije pojavila ulegnuća.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Ravno 2014" Dejan Ristić izjavio je da radove na prepakivanju kocki i nivelisanju kaldrmisanog kolovoza o svom trošku izvodi izvođač radova, u garantnom roku.

"Pojava ulegnuća na kolovozu nije iznenađujuća, jer je nastala zbog očekivanog prirodnog sleganja tla i materijala. Kako je pre postavljanja kocki čitavom dužinom saobraćajnice urađena nova vodovodna mreža, većeg promera sa kopanjem rova i do dva metra, bilo je očekivano da će doći do sleganja tla, pa su se tako pojavile neravnine i ulegnuća", kazao je Ristić.

Iz tog razloga, nakon prvobitnog postavljanja kaldrme, nije urađeno fugovanje kocke dodatnim materijalima, već će fugovanje spojnica biti završeno odmah po sanaciji kolovoza.

Radovi bi trebalo da budu okončani do kraja avgusta, pa će se saobraćaj za to vreme odvijati naizmenično u jednoj traci, uz poštovanje postavljene signalizacije.

Završetak sanacije kaldrme u Ćupriji do kraja avgusta, u toku i drugi radovi
Opstina Cuprija/Sasa Kokalj

Uređenje saobraćajnica i izgradnja parkinga

U delu Ravaničke ulice u Ćupriji, od Kneza Miloša do Vojislava Ilića, od sada važi jednosmeran režim saobraćaja kako bi se ta frekventna saobraćajnica u centru grada rasteretila, samim tim i povećala bezbednost saobraćaja u njoj.

Proteklih dana ekipe JKP "Ravno 2014" postavile su odgovarajuću vertikalnu signalizaciju, a obeležen je i deo kolovoza namenjen parkiranju, koji će biti naplaćivan od 1. septembra.

Osim tih zahvata na saobraćajnoj infrastrukturi, gradi se i ulični parking na još jednoj frekventnoj saobraćajnici - u Vidovdanskoj ulici, od Ulice cara Lazara do Svetosavske.

Uskoro kreće izgradnja jednog velikog parkinga, iza nekadašnjeg hotela "Ravno", a kod Trga sećanja na NATO agresiju, u bliskoj budućnosti, trebalo bi da bude izgrađen još jedan veći parking.

Teme