Web Analytics
Naslovne strane za utorak, 29. avgust 2023. godine - BetaRS

Naslovne strane za utorak, 29. avgust 2023. godine

Društvo | 29.08.2023 | access_time 08:00
Naslovne strane za utorak, 29. avgust 2023. godine
Foto: Dragan Gojic
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak 29. avgust najviše pišu o izjavi predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela da proširenje EU više nije san, smeni inspektora koji su otkrili aferu "Jovanjica" i protestima "Srbija protiv nasilja".

ALO - "Tornado u kumšiluku, šta čeka Srbiju", o vremenskim nepogodama u regionu.

BLIC - Šarl Mišel 'detonirao bombu' na Bledskom forumu "Srbija u EU 2030. kako znamo i umemo". Skandalozan ispad hrvatske književnice Slavice Stojan "Srbe poredila s bubama koje bi iskorenila", piše list. Na Svetskom prvenstvu u košarci Srbija pobedila Portoriko sa 94:77: "Pešiću pobeda za 74. rođendan".

VEČERNJE NOVOSTI - Predlog pred Vladom "Zatvor za promociju nasilja na internetu". Poruka sa foruma na Bledu: "Kucaćemo još sedam godina na vrate EU".

DANAS - Povodom smene Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, koji više neće biti u Odeljenju za borbu protiv droge "Osveta inspektorima koji su otkrili 'Jovanjicu'". Opozicija odlučila da neće biti proširenja kruga organizatora protesta Srbija protiv nasilja "Za desnicu još nema mesta". Povodom predloga da se prag za ulazak u parlament vrati na pet odsto "Igranje sa cenzusom ili izvrgavanje ruglu zakona".

INFORMER - List piše ko će biti na čelu ruske privatne formacije "Vagner", u tekstu pod naslovom "Špijun na čelu Vagnera".

KURIR - List piše da su na svetskom prvenstvu košarkaši Srbija pobedili Portoriko i da će se boriti za medalju, u tekstu pod naslovom "Pobeda".

NOVA - Nastavlja se progon inspektora koji su otkrili Jovanjicu "Smenjeni Milenković i Mitić, vlast ih se plaši". Bez novih organizatora skupa Srbija protiv nasilja "Opozicija prelomila-bez desnice u organizaciji protesta". Na rafovima u Srbiji nedostaju brojni medikamenti: "Nema lekova za hronične bolesnike".

POLITIKA - Šarl Mišel najavio proširenje Evropske unije do 2030. godine "Brnabić: Članstvo Srbije u interesu je EU". Intervju sa jednim od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrijom Mandićem: "U vladu treba da uđu oni koji su podržali Milatovića za predsednika". Ko je Kurtijeva savetnica Dejona Mihalji "Gvozdena ruka za čistke i udare na Srbe sa KiM".

SRPSKI TELEGRAF - "Prigožinov testament", list navodi da je "isplivao snimak vođe Vagnera, snimio video ispovest jar je znao da će ga ubiti".

Teme