Web Analytics
Dveri: Porodicama sa školskom decom dati 20.000 dinara po đaku - BetaRS

Dveri: Porodicama sa školskom decom dati 20.000 dinara po đaku

Vojvodina | 29.08.2023 | access_time 14:15
Dveri: Porodicama sa školskom decom dati 20.000 dinara po đaku
Foto: Dragan Gojic
Pokret Dveri iz Novog Sada zatražio je danas od Gradske uprave da svaka porodica koja ima decu u školi dobije 20.000 dinara po đaku, pred početak nove školske godine.

Taj zahrev je na konferenciji za novinare pred Gradskom kućom obrazložen pretpostavkom da bi roditelji time izašli na kraj sa velikim troškovima koje donosi polazak dece u školu.

Predsednica Gradskog odbora Dveri Novi Sad Ivana Stojanović je kazala da bi svi đaci, a ne samo beogradski, trebalo da dobiju besplatne udžbenike.

"Potrebno je da se investira od strane države, ali i Grada... i u porodilišta, u rađanje dece, ali i kroz našu kampanju za besplatne udžbenike, užine, prevoz za decu, kao i kroz jednokratnu pomoć od 20.000 dinara", istakla je Stojanović.

Dveri su, dodala je, pokrenule novu inicijativu kako bi se doprinelo smanjenju socijalne nejednakosti i roditeljima olakšalo školovanje dece.

Pitala je i da li su istiniti medijski navodi da je Telekom Srbija izdvojilo milion i po evra za snimanje novog albuma Jelene Karleuše, dok, kako je navela, novca za besplatne udžbenike i pomoć đacima nema.

Teme