Web Analytics
WWF Adria Srbija: Dunja Mazoko Drvar nova direktorka programa zaštite prirode - BetaRS

WWF Adria Srbija: Dunja Mazoko Drvar nova direktorka programa zaštite prirode

Životna sredina | Izvor: Beta | 01.09.2023 | access_time 13:20
WWF Adria Srbija: Dunja Mazoko Drvar nova direktorka programa zaštite prirode
Meteorološkinja Dunja Mazoko Drvar je izabrana za novu direktorku programa zaštite prirode u regionalnoj kancelariji Svetske fondacije za prirodu (WWF) - WWF Adrija, objavljeno je danas.

Kako je navedeno, na ovoj poziciji Dunja Mazoko Drvar će imati ključnu ulogu u oblikovanju strategija očuvanja životne sredine i prirode, kao i razvoju novih inicijativa i partnerstva u osam zemalja regiona - Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Srbiji.

Ona će predvoditi rešavanje aktuelnih ekoloških izazova, sprovođenje održivih praksi i zagovaranje politika koje štite najosetljivije vrste i ekosisteme u regionu.

Dunja Mazoko Drvar je magistrirala meteorologiju i okeanografiju na Odseku Geofizike Prirodno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, a u WWF Adriju dolazi s pozicije direktorke Uprave za klimatske aktivnosti hrvatskog Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

"Uzbuđena sam što ću sarađivati sa talentovanim timom WWF-a i našim partnerima u regionu kako bismo ponudili nova rešenja i dodatno podstakli društvo na aktivnu zaštitu životne sredine i prirode", rekla je Mazoko Drvar.

Podseća se da je WWF jedna od najvećih svetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode.

Za 62 godine postojanja, privukla je više od 30 miliona pratioca i više od šest miliona individualnih donatora.

Regionalna kancelarija WWF Adria osnovana je 2015. godine, a njen rad usmeren je na unapređenje održivog upravljanja slatkovodnim ekosistemima, šumama i zaštićenim područjima, kao i na očuvanje mora, divljih vrsta, a sve uz blisku saradnju sa lokalnim zajednicama.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina