Web Analytics
Veselinović: Rezultat vladavine SNS i SPS je urbanistički haos i urušavanje života - BetaRS

Veselinović: Rezultat vladavine SNS i SPS je urbanistički haos i urušavanje života

Ekonomija | 01.09.2023 | access_time 17:00
Veselinović: Rezultat vladavine SNS i SPS je urbanistički haos i urušavanje života
Foto: Beta/Miloš Miškov

Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd saopštio je danas da je Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda doneo rešenja da nije potrebno izraditi studije uticaja na životnu sredinu dva velika stambeno-poslovna kompleksa, planirana u opštinama Novi Beograd i Čukarica.

Na Novom Beogradu, na mestu nekadašnjeg "Ekstra" centra, planirana je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa površine od čak 187.968 kvadratnih metara, sa 1.589 parking mesta.

Na Čukarici se na mestu bivše fabrike FMP planira realizacija projekta "Victory gardens" sa 1.245 stanova, 266 "biznis apartmana", 30 lokala d ukupno 210.000 kvadratnih metara, 1.706 parking mesta.

Dobrica Veselinović iz strannke Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd je izjavio da je "jedina politika desetogodišnje vlasti SNS-a i SPS-a pogodovanje investitorima i dalje urušavanje životne sredine i kvaliteta života u našem gradu".

"Jasno nam je da ovakav 'razvoj' Beograda koristi samo investitorima bliskim vlasti, a da običnim građanima donosi više zagađenja, više saobraćajnih gužvi, manje mesta u vrtićima i domovima zdravlja. Zato moramo smeniti vlast SNS-a i vratiti građanima Beograda njihov grad", ocenio je on.

Dodao je da su planovi za Novi Beograd i Čukaricu još jedan od mnogobrojnih primera investitorskog urbanizma, štetnog načina razvoja grada koji zaradi investitora podređuje javni interes građana da imaju zdravu životnu sredinu, javne prostore ili parkove.

"Umesto toga, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd se zalaže za razvoj grada u kojem će potrebe građana biti na prvom mestu", zaključio je Veselinović.

Teme