Web Analytics
Vudi Alen: Snimaću u Njujorku ako je neko dovoljno lud da finansira film - BetaRS

Vudi Alen: Snimaću u Njujorku ako je neko dovoljno lud da finansira film

Film i TV | Izvor: Beta-AFP | 04.09.2023 | access_time 20:35
Vudi Alen: Snimaću u Njujorku ako je neko dovoljno lud da finansira film
Američki reditelj Vudi Alen (Woody Allen), kojem je filmska industrija u SAD okrenula leđa, ironično je danas obećao na Filmskom festivalu u Veneciji da će snimiti film u rodnom Njujorku "ukoliko je neko dovoljno lud" da to finansira.

"Kada sam bio mlad, filmovi koji su nas najviše impresionirali su bili evropski, francuski, italijanski, švedski... Svi smo želeli da snimamo filmove kao Evropljani", rekao je Alen u Veneciji pre projekcije svog 50. filma "Coup de chance" snimljenog na francuskom jeziku.

Alen koji ima 87 godina rekao je da se sa tim filmom oseća kao "pravi evropski filmski stvaralac".

Majstor humora i društvene satire, višestruko nagrađivan, Vudi Alen više ne snima filmove u SAD pošto mu je filmska industrija okrenula leđa posle optužbi za seksualno zlostavljanje usvojene ćerke Dilan Farou (Dylan Farrow).

Te optužbe je Alen odbacio. Iako istraga nije uspela da dokaže njegovu krivicu, reditelj je postao za mnoge u SAD jedan od simbola seksualnog nasilja.

Alen je danas, upitan o ideji da ponovo snima filmove u Njujorku, gde se dešava većina njegovih ostvarenje, odgovorio da bi to bilo moguće ako bi to neko finansirao.

"Imam veoma dobre ideje za Njujork, i ako neki momci izađu iz senke i kažu ok, mi ćemo finansiraću tvoj film, onda mogu da pročitaju scenario, saznaju ko je u njemu. Onda neka mi daju novac i neka idu", rekao je reditelj.

"Ako su ljudi dovoljno ludi da se slože sa tim, onda ću snimiti film u Njujorku", rekao je Alen.

Međunarodni filmski festival u Veneciji (Mostra) počeo je 30. avgusta i traje do 9. septembra.

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama