Web Analytics
Dveri: Ko je kriv za poplavu u renoviranoj gimnaziji Isidora Sekulić u Novom Sadu - BetaRS

Dveri: Ko je kriv za poplavu u renoviranoj gimnaziji Isidora Sekulić u Novom Sadu

Vojvodina | 04.09.2023 | access_time 20:40
Dveri: Ko je kriv za poplavu u renoviranoj gimnaziji Isidora Sekulić u Novom Sadu
 Gradski odbor Dveri Novi Sad zatražio je danas od nadležnih u gradskoj i pokrajinskoj vlasti da kažu ko je kriv za novonastalu štetu u gimnaziji "Isidora Sekulić" koja je posle sinoćnje kiše poplavljena, gde se kanalizacija izlila, a liftovi su opasni za upotrebu zbog čega đaci danas nisu išli u školu.

Kako se navodi u saopštenju, grad i Pokrajina su u rekonstrukciju, započetu 2019. godine, uložili 365 miliona dinara, tako da Dveri pitaju ko je, pored izvođača, vršio nadzor radova i kolika je procena pričinjene štete.

"Radovi, koje su izvodili Tron teks, Inter Buk i Neo inženjering, kasnili su više od godinu dana, a prošle godine škola je otvorena, uz hvalospeve i tadašnjeg gradonačelnika Miloša Vučevića i predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, koji su naveli da je postojeći objekat potpuno renoviran, opremljen najsavremenijom tehnologijom, klimatizovan, da su rekonstruisani krov, fasada, sanitarni čvor i da je zamenjena stolarija", ukazuju Dveri.

Pitaju i postoji li posredna veza sa novonastalom štetom i izgradnjom gradske garaže kod zgrade Banovine, koja se nalazi u neposrednoj blizini gimnazije.

"Da li će neko snositi odgovornost za sve gore navedeno ili će opet sve biti zataškano i da li će se, poput nadvožnjaka u ulici Kornelija Stankovića, opet sve bezbroj puta rekonstruisati, a to iz svojih džepova plaćati građani Novog Sada", zaključuje se u saopštenju novosadskog odbora Dveri.

Teme