Web Analytics
Rašković Ivić: Zašto nismo tražili hitnu sednicu SB UN o položaju Srba na Kosovu - BetaRS

Rašković Ivić: Zašto nismo tražili hitnu sednicu SB UN o položaju Srba na Kosovu

Politika | 05.09.2023 | access_time 12:10
Rašković Ivić: Zašto nismo tražili hitnu sednicu SB UN o položaju Srba na Kosovu
Foto: Beta/Miloš Miškov

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić pitala je danas predsednika Aleksandra Vučića zašto Srbija još nije tražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti (SB) povodom "maltretiranja Srba na Kosovu i Metohiji", iako je Vučić to najavio pre nekoliko nedelja.

"Ako Vučić nije tražio hitnu sednicu SB UN zato što Albanija predsedava tim telom, onda podsećam da je upravo glas Srbije bio taj koji je Albaniju plasirao u SB UN, a da Srbija nije ni istakla svoju kandidaturu za članstvo u Savetu bezbednosti", rekla je Sanda Rašković Ivić na sednici Skupštine Srbije.

Sanda Rašković Ivić je podsetila da je Vučić više od 10 godina na vlasti i da bi "trebalo da zna i shvata značaj izgovorene reči" i da reč obavezuje, pogotovo kada je izgovori šef države.

Sanda Rašković Ivić pitala je predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić i ministarku prosvete Slavicu Đukić Dejanović zašto u svaku školu nisu uvedeni psiholog, pedagog i logoped, iako je vlast taj predlog prihvatila kao dobar, i kada će to biti učinjeno.

"U ime poslaničke grupe Narodne stranke to sam predložila pre nekoliko meseci na sednici skupštine održanoj povodom dva masovna ubistva. Danas je 5. septembar i još postoje škole bez psihologa, a o defektolozima nema ni reči", rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić pitala je Vučića i ministra informisanja i telekomunikacija Mihaila Jovanovića da li vlasnik televizije Pink Željko Mitrović "može da radi šta hoće od kada se uortačio sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom".

"Mitrović je počeo da emituje novi rijaliti 'Elita', iako je Vučiću izrikom obećao da će ukinuti rijaliti kada mu je Vučić to tražio. Da li su Vučić i Jovanović svesni da se Mitrović poigrava i ruga autoritetu predsednika države? To je zbunjivanje ljudi koji veruju da je predsednikova reč svetinja", zaključila je Sanda Rašković Ivić.

Teme